Mark Cavendish, Jarlinson Pantano, Silvan Dillier, Ronan van Zandbeek
Luuk Zuijderwijk maandag 12 februari 2018 om 20:00

Mark Cavendish, Jarlinson Pantano, Silvan Dillier, Ronan van Zandbeek

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Ronan van Zandbeek, Jarlinson Pantano en Brodie Chapman.

Mark Cavendish als knecht naar Oman

Mark Cavendish start morgen in de Tour of Oman. Aanvankelijk maakte de wedstrijd helemaal geen deel uit van zijn programma. “Ik ben op het laatste moment toegevoegd”, vertelt hij aan Cyclingnews. “Ik zou aanvankelijk in Dubai rijden, naar huis vliegen en dan terugkeren voor Abu Dhabi. We kwamen een paar renners tekort, waarna ik mijzelf heb aangeboden. Daar ben ik wel blij mee, want thuis sneeuwt het”, grapt hij. Cavendish heeft in het Midden-Oosten een dienende rol, maar wil ook voor eigen kansen gaan. “Er zijn hier voldoende sprints, dus ik zal zien wat ik kan doen. Ik ben hier zonder renners voor de lead-out. Ik zou graag de klimmers en de renners voor het klassement willen ondersteunen,” geeft hij aan.


Vertrek Contador goed voor ambities Pantano

Voor Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo) is het stoppen van kopman Alberto Contador een welkome gebeurtenis. De Colombiaan krijgt binnen zijn ploeg nu meer vrijheid om in grote rondes voor etappewinst te gaan. “Dit jaar is Alberto er niet meer, dus ik denk dat ik meer vrijheid krijg om etappes te winnen in grote rondes. Dat is waar ik het meeste van geniet”, aldus Pantano tegenover Cyclingnews. Uiteindelijk wil de klimmer van Trek-Segafredo tijdens zijn loopbaan in alle grote rondes minstens een etappe winnen.


Silvan Dillier naar voorjaarsklassiekers en Tour de France

De voorjaarsklassiekers zijn voor Silvan Dillier dit jaar een belangrijk doel. Vorig seizoen won hij nog een rit in de Giro, maar de regerend Zwitsers kampioen vertelt aan Spazio Ciclismo dat zijn doelen nu gewijzigd zijn. “Vorig jaar lukte het mij ook een etappe in de Giro te winnen, maar dit jaar richt ik mij op de voorjaarsklassiekers. In juli zal ik aan de start staan van de Tour de France”, geeft hij aan.


Succesvol weekend voor Ronan van Zandbeek

Strandracer Van Zandbeek (Invicta Watches) kende een zeer goed weekend. De nationaal kampioen strandracen wist zowel de strandrace in Ouddorp als die in Le Touquet-Paris-Plage (Frankrijk) te winnen. In beide races mocht Tim Kerkhof (DESTIL-Parkhotel Valkenburg) mee het podium op. De 24-jarige renner moest genoegen nemen met plaats twee in Ouddorp en een derde plaats in Frankrijk.


Hammer Series Stavanger

Hammer Series Stavanger heeft de namen van drie nieuwe ploegen bekendgemaakt die op 25 mei deel zullen nemen aan het evenement. BMC, Sunweb en Israel Cycling Academy zullen er aan de start verschijnen. Eerder waren de namen van Sky, Lotto Soudal en Caja Rural-RGA al wereldkundig gemaakt. De Hammer Series Stavanger staat op de kalender van 25 tot 27 mei. De week erop (1-3 juni) zullen de Hammer Series in Limburg plaatsvinden.


Brodie Chapman tekent bij Tibco-SVB

De Amerikaanse formatie Tibco-SVB heeft met Brodie Chapman (26) de winnares van de pas verreden Herald Sun Tour aan zich kunnen binden. “Brodie reed naar een ongelooflijke overwinning in de Herald Sun Tour”, aldus Tibco-SVB-oprichtster Linda Jackson. “We kijken er naar uit om door te gaan met het ontwikkelen van haar talent en het geven van de mogelijkheid om op het hoogste niveau te racen.”


 Thibaut Pinot op ski’s

Thibaut Pinot heeft in zijn voorbereiding op het wegseizoen meegedaan aan een cross country wedstrijd in het skiën. In de Franse wedstrijd La Transjurassiene wist de kopman van FDJ als 51e te finishen op ruim twintig minuten van de winnaar.


RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
12 februari 2018 20:26
Pinot openlijk op skis e dan nog wedstrijden. Daar zou ik niet mee tevreden zijn als ploeg. Of als sponsor. Dilier: het mag er eens wat vaker uitkomen bij hem. Ook hij heeft de potentie om klassiekers te winnen.
12 februari 2018 20:30
Gelukkig houdt Thibault wat extra marge.

En zat er geen geintje over Charly in deze keer?
12 februari 2018 20:53
@samlam
Ploegen zouden het veel meer moeten stimuleren juist al was het maar voor de teamsfeer, dit zijn langlaufski's trouwens, ski de fond, goed voor de hamstrings.
12 februari 2018 20:56
Je kunt ook HouHou de clown inhuren, gaan ze van lachen en beter rijden want ontspannen spieren en mindset.
12 februari 2018 21:45
Scherp gezien weer Romans, zou best wat meer gelachen mogen worden en ll is geheid lachen en vallen doet geen zeer.
12 februari 2018 22:02
Heb het wel eens gedaan, pittige uithoudingsshit waarvan ik niet weet of het goed met prof. wielrennen samengaat, ik gok zo van niet.
12 februari 2018 22:19
@rv
Meer en meer komt men er achter dat multisport toevoegt en elke langlaufer zou verrassen op de fiets, andersom niet denk ik.
Joop had al een ladder nodig bij het hordenlopen tijdens een zeskamp.
12 februari 2018 23:06
Algehele fitheid is iets totaal anders dan pure toespitsing, als recreant is het lekker om wat te zwemmen, roeien en langlaufen maar een prof die dat doet gaat in deze tijden op 7:23 binnenkomen.
12 februari 2018 23:21
Boasson Hagen ging ook weer langlaufen in de winter nadat hij bij Sky weg was. Hij deed dat daarvoor blijkbaar ook. Maar of dat ook in positive zin in zijn resultaten is terug te zien is lastig te bepalen
12 februari 2018 23:37
Een Am. tienkamper bewees het tegendeel, liep de 400 in 45 rond vorig jaar en Kramer zou zeker kans maken op de fiets al begint zijn leeftijd wel te tellen.
Ook als recreant kan je de lat enorm hoog leggen natuurlijk, triatleten(recreanten) kunnen wellicht 180km beter aan dan menig prof in gem. boven de 40 bij soms extreme omstandigheden.
13 februari 2018 00:19
@Schipperaar
Joop heeft wel degelijk aan langlaufen gedaan en is zelfs Nederlands kampioen in de B-categorie geweest.
13 februari 2018 00:31
@girard
Is niet hetzelfde als horden lopen maar gezien zijn Franse eega die uit de Vogezen kwam dacht ik zou dat goed kunnen, heeft ie zijn restaurant nog uberhaupt?
13 februari 2018 10:43
@schipper
Nee, dat is al lang verkocht.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.