‘Nog één keer alles op de Tour: Mark Cavendish gaat toch een jaar door’
foto: Cor Vos
woensdag 20 september 2023 om 11:34

‘Nog één keer alles op de Tour: Mark Cavendish gaat toch een jaar door’

Gaat Mark Cavendish toch nog een jaartje door? De 38-jarige Brit zou na dit seizoen eigenlijk zijn fiets aan de haak hangen, maar volgens GCN wijst alles er nu op dat de sprinter ook in 2024 te zien zal zijn in het profpeloton.

Cavendish kondigde eind mei zijn afscheid aan tijdens de Giro d’Italia. Niet lang daarna won hij de slotrit in die ronde en vervolgens ging hij van start in de Tour de France. Daar behaalde Cav meerdere ereplaatsen, waaronder een tweede plek in Bordeaux. In etappe acht ging hij echter hard onderuit en brak hij zijn sleutelbeen. De droom om zijn 35ste ritzege in de Tour te behalen en alleen-recordhouder te worden wat het aantal etappezeges betreft, leek daarmee in duigen te vallen.

In de weken na zijn Tourcrash werd er al druk gespeculeerd over zijn toekomst. Zo gaf Tuttobiciweb in juli aan dat Cavendish dichtbij een contractverlenging zou zijn met zijn huidige werkgever Astana Qazaqstan. Enkele maanden later kwam La Gazzetta dello Sport met dezelfde informatie en nu weet ook GCN het zeker: de kans is groot dat Cavendish zijn pensioen met één jaar uitstelt. Mocht dit inderdaad het geval zijn, dan krijgt de Brit in 2024 nog een laatste kans om Tourgeschiedenis te schrijven.

Rentree in Ronde van Turkije
Een ding weten we zeker: Cavendish hoopt dit jaar nog in actie te komen voor zijn ploeg Astana Qazaqstan. De coureur is zich momenteel namelijk aan het klaarstomen voor een rentree in de Ronde van Turkije (8-15 oktober). Cavendish stond in het verleden al meerdere keren aan de start in Turkije en won in de jaren 2014, 2015 en 2021 maar liefst elf etappes.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.