Mark Cavendish, LottoNL-Jumbo, BORA-hansgrohe, Marianne Vos
foto: Sirotti
woensdag 15 augustus 2018 om 20:00

Mark Cavendish, LottoNL-Jumbo, BORA-hansgrohe, Marianne Vos

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Mark Cavendish, LottoNL-Jumbo, de jarige Michel Kreder, BORA-hansgrohe, WaowDeals en Mathieu van der Poel.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Mark Cavendish geeft ook forfait voor Arctic Race of Norway

Mark Cavendish heeft zich teruggetrokken voor de Arctic Race of Norway, die morgen begint. De sprinter is niet fit en werkt momenteel aan zijn herstel. Zijn conditie hield hem – op aanraden van de medische staf van de Britse wielerbond – ook al aan de kant tijdens de wegwedstrijd van het EK Wielrennen in Glasgow. Dimension Data kon nog niet zeggen wanneer hij kan terugkeren in koersverband. Cav is überhaupt bezig aan een moeizaam seizoen, dat ontsierd wordt door valpartijen, blessures en mindere vorm.

Dimension Data voor de flag-no Arctic Race of Norway
flag-at Bernhard Eisel
flag-gb Connor Swift
flag-za Jacques Janse van Rensburg
flag-za Kent Main
flag-er Mekseb Debesay


Nico Verhoeven: “Te weinig steun”

Dylan Groenewegen won vandaag in de BinckBank Tour weliswaar de sprint van het peloton, maar het dagsucces was toen al vergeven aan Taco van der Hoorn. Voor de sprinter van LottoNL-Jumbo restte de zesde plaats. “De vluchters hebben het vandaag heel goed gedaan. Ze waren echt heel sterk. De meeste sprintersploegen zijn te laat in gang geschoten”, blikte Groenewegens ploegleider Nico Verhoeven terug. “Wij zijn al vrij snel gaan meerijden met BMC, maar we kregen te weinig steun om het op een massasprint te laten uitdraaien. Het plaatselijke rondje was daarnaast erg technisch en niet echt geschikt om te achtervolgen.”


Jarige Michel Kreder grijpt net naast zege

Michel Kreder reed vandaag in de Tour du Limousin naar de zevende plaats, maar hij had zich op zijn 31e verjaardag liever op een ander presentje getrakteerd. “Natuurlijk was het mooi geweest als ik had gewonnen op mijn verjaardag, maar jammer genoeg waren er zes jongens sneller dan ik”, lachte de renner van Aqua Blue Sport na afloop. Hij moest toezien hoe Anthony Roux de winst pakte in de openingsrit. “Alle gekheid op een stokje, ik ben blij met mijn zevende plaats. Ik wist dat deze aankomst me zou liggen en ik bleef gelukkig uit de problemen tot aan de laatste klim. Toen heb ik alles gegeven.”


BORA-hansgrohe in Cyclassics met Sagan en Ackermann

BORA-hansgrohe heeft de selectie bekendgemaakt voor de EuroEyes Cyclassics in Hamburg van aanstaande zondag. Wereldkampioen Peter Sagan en Duits kampioen Pascal Ackermann zijn de speerpunten van de ploeg. Sagan keert er terug in koersverband, nadat hij in de wegwedstrijd van het EK Wielrennen vroegtijdig afstapte. De Slowaak weet zijn opgave aan een gebrek aan vorm. Ook had hij nog altijd veel pijn van zijn valpartij in de Tour de France. Zijn conditie in Hamburg is dus vooralsnog een vraagteken.

Ploeggenoot Ackermann steekt juist in bloedvorm; de 24-jarige Duitser is bezig aan een uitstekend seizoen en won recentelijk de Prudential RideLondon-Surrey Classic en twee etappes in de Ronde van Polen.

BORA-hansgrohe voor de flag-de EuroEyes Cyclassics Hamburg
flag-de Pascal Ackermann
flag-it Cesare Benedetti
flag-de Marcus Burghardt
flag-pl Pawel Poljanski
flag-sk Peter Sagan
flag-de Andreas Schillinger
flag-de Michael Schwarzmann


WaowDeals ook in Noorwegen met sterke Marianne Vos

Marianne Vos kan terugkijken op een uitstekend optreden in de Crescent Vårgardå-wegwedstrijd; dankzij een fabelachtige laatste bocht besliste ze de WorldTour-koers in haar voordeel en zag ze Kirsten Wild en titelverdedigster Lotta Lepistö stranden in haar wiel. Vos blijft met haar ploeg WaowDeals ook de komende dagen in Scandinavië. De ploeg start morgen namelijk in de Ladies Tour of Norway, die bestaat uit een ploegentijdrit en drie etappes in lijn. “Het zijn ritten die op het eerste gezicht kansen bieden voor onze ploeg”, zegt ploegleider Jeroen Blijlevens. “We hebben meerdere rensters die in vorm zijn. We hopen dat één van hen in de positie komt om een rit te pakken. Van daaruit bekijken we in hoeverre het algemeen klassement een doel kan worden.”

WaowDeals voor de flag-no Ladies Tour of Norway
flag-nl Jeanne Korevaar
flag-nl Anouska Koster
flag-nl Riejanne Markus
flag-nl Pauliena Rooijakkers
flag-gb Dani Rowe
flag-nl Marianne Vos


Mathieu van der Poel heeft beet

Mathieu van der Poel wordt gerekend bij de favorieten voor de eindzege in de Arctic Race of Norway, maar ook bij het vissen slaat de Nederlander van Corendon-Circus bepaald geen modderfiguur. In de aanloop naar de koers die morgen begint, verkende hij namelijk alvast de Noorse wateren en had hij blijkbaar al snel beet! Voor de social media van zijn ploeg wilde hij best even poseren met deze enorme krab.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
15 augustus 2018 21:03
- leuke reactie van Groenewegen

- Bora torenhoog favoriet in Hamburg met Sagan én Ackermann

- Artic Race of Norway ineens 5x aantrekkelijker door de start van VdP
15 augustus 2018 22:01
Te weinig steun? Het tempo lag gewoon te laag. Dat is iets anders.
15 augustus 2018 23:26
Vond het al heel snel na ek van cav, voor iemand die fysiek niet eens in staat was te starten.

Mathieu gaat na 2020 naast weg/mtb/veld ook krabvis-wereldbekers vissen. "Om de afwisseling erin te houden".

Iemand een idee waarom zo'n kreder dit nog als werk doet op zn 31ste? Duidelijk inmiddels dat het niet meer wordt dan dit.
In mijn werk wil ik groeien, een toekomst perspectief. Dat lijkt hij niet te hebben echt. Of wil hij zn rol als ervaren man omzetten via wegkapitein tot ploegleider? Of bang voor verandering? Of gewoon alleen met het nu bezig? Wat zijn jullie gedachtes?
15 augustus 2018 23:32
"Te weinig steun" in je thuisronde na het winnen van 2 tour etappes? Wen er maar aan want men gaat nu naar jullie kijken ipv alles aan quickstep over te laten. Nu ltj succes heeft moeten ze meedoen met de grote teams en verantwoordelijkheid nemen. Of niet zeuren en eerlijk toegeven dat je niet goed genoeg was.
Ziehier de analyse capaciteiten van verhoeven...
15 augustus 2018 23:38
@mwielerfan
Beetje rare reactie, alsof TLJ nooit op kop rijdt voor Groenewegen.
  15 augustus 2018 23:40
  Als team van de top sprinter jn je thuisronde moet je toch gewoon een break die de hele dag vooruit is terug kunnen pakken?
  Hoezo is het raar dat te verwachten?
  15 augustus 2018 23:48
  Steun van de overige sprintploegen bleef vandaag veel te lang uit, waardoor de kopgroep zijn tempo aan kon passen aan een peloton dat aan het zoeken was naar ploegen die er een sprint van wilde maken. Gezien de eerste sprint was het niet exclusief aan TLJ om het dicht te rijden, dus dan zetten die logischerwijs in niet hun eentje drie man op kop. Beetje vreemd om te doen alsof ze dat hadden moeten.
16 augustus 2018 00:22
Dylan is toch na de tour de grote man? Zeker hier zonder Gaviria. Zoveel mensen die verwachten dat hij wel meer dan één etappe ging winnen hier. De andere teams verwachten dat ook en Het is dus aan ltj...
Hoezo zou het team van kittel die al het hele jaar uit vorm is moeten helpen? Of het team van jakobsen die pas 6 maanden bij de profs rijdt?
Wie vind jij dat er had moeten rijden dan?
  16 augustus 2018 09:31
  QS en Katusha sowieso, aangezien ze hier na de eerste dag alle reden hebben om te rijden voor een sprint. MS is hier ook rond een sprinter gebouwd, dus die hadden ook alle reden om niet de halve rit naar TLJ te kijken. Die ploegen hebben gewoon veel te lang gewacht met meewerken, waardoor ze hun kans op een (nieuwe) rit overwinning hebben verspeeld.
16 augustus 2018 08:23
''Cav is überhaupt bezig aan een moeizaam seizoen, dat ontsierd wordt door valpartijen, blessures en mindere vorm.'' > Ik denk eerder gewoon het gevolg van zijn leeftijd, want het wordt met het jaar minder bij hem.

Een lagere reactiesnelheid & kwestbaarder lichaam dat eerder leidt tot valpartijen, met blessures als gevolg. Daarnaast zal het niet gunstig zijn qua sprinten tegen de jongere garde, omdat een sprinter het toch eerder moet hebben van een korte krachtsexplosie dan een klassementsrenner, waar uithoudingsvermogen belangrijker is.

Cav is een beetje de sprintversie van Contador aan het worden. Die kreeg op het einde ook steeds meer last van valpartijen en blessures door een mindere reactievermogen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.