Mark Cavendish wint zijn tweede groene trui: “Het was een genot om hier te zijn”

maandag 19 juli 2021 om 10:01
Mark Cavendish wint zijn tweede groene trui: “Het was een genot om hier te zijn”

foto: Cor Vos

Tien jaar na zijn eerste groene trui wist Mark Cavendish in de afgelopen Tour de France de strijd om het puntenklassement voor de tweede keer te winnen. De Britse sprinter hoopte op de fraaie Champs-Élysées de kers op de taart te zetten, maar moest genoegen nemen met de derde plek.

“Het was mooi geweest om af te sluiten met een overwinning, maar het is wat het is. We hebben met Deceuninck-Quick-Step met acht renners Parijs veilig bereikt en we hebben het meest uit deze ronde gehaald. Deze groep zal ik nooit vergeten. Na tien jaar win ik weer de groene trui, wat ik nooit had gedacht. Het was een genot om hier in de Tour te zijn. Ik ben heel blij”, vertelde Cav na de slotetappe.

Op de Champs-Élysées had de 36-jarige Brit zijn vijfde etappe kunnen winnen, maar daar moest hij zijn meerdere in Wout van Aert erkennen. “Toen Van Aert kwam, ging ik naar zijn wiel. Daarna raakte ik ingesloten. Het was een beetje chaotisch, ik hou er niet echt van. Maar we gaan met vijf zeges naar huis, we hadden een dag het geel, we winnen de groene trui, het is een succesvolle Tour voor Deceuninck-Quick-Step; we kunnen tevreden zijn.”

Of hij er volgend jaar weer bij is, werd hem gevraagd. “Ik weet het nog niet. Eerst wil ik hiervan genieten samen met de ploeg en familie en daarna zien we wel wat er gebeurt.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.