Mark Donovan soleert naar winst in tweede etappe Giro Valle d’Aosta
foto: Giro Valle d'Aosta
vrijdag 13 juli 2018 om 16:55

Mark Donovan soleert naar winst in tweede etappe Giro Valle d’Aosta

Mark Donovan heeft de tweede etappe van de Giro Valle d’Aosta op zijn naam geschreven. De 19-jarige Brit van de opleidingsformatie van Wiggins kwam na een heuvelachtige etappe van bijna 150 kilometer solo over de streep. De Italiaan Fabio Mazzucco werd tweede, voor Vadim Pronskiy uit Kazachstan.

Geletruidrager Matteo Bellia mengde zich vroeg in de debatten van de vlucht, maar die geraakte niet weg. Daarna kreeg een kopgroep van elf (Huys, Donovan, Bais, Colonna, Cacciotti, Dotti, Fortunato, Mugisha, Rochas, Boulot en Colleoni) de vrijgeleide, maar hun voorsprong bedroeg niet meer dan drie minuten.

Halverwege de etappe brak de kopgroep in meerdere delen. Rochas, Dotti en Mugisha vonden elkaar, maar lang duurde hun poging niet. Op de slotklim van de dag, met de top op zeven kilometer van de meet, maakte Stefan De Bod de oversteek vanuit het peloton. Het mondde uit in een duel tussen de Zuid-Afrikaan van Dimension Data for Qhubeka en Wiggins-renner Donovan.

Donovan liet zijn concurrent achter en soleerde in Quassolo naar de ritzege. De Brit werd in de klimproloog van de Italiaanse beloftenkoers derde, maar verloor in de eerste etappe met aankomst bergop tien minuten op ritwinnaar Kevin Inkelaar.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
13 juli 2018 17:55
Wat een talent is dit zeg
Ook al in de Baby Giro heel erg sterk gereden, vooral ook voor zijn leeftijd

Om te reageren moet je ingelogd zijn.