Mark Padun, Remco Evenepoel, Robert Bovenhuis, Ronde van Zwitserland
Mark Padun - foto: Sirotti
vrijdag 13 juli 2018 om 20:00

Mark Padun, Remco Evenepoel, Robert Bovenhuis, Ronde van Zwitserland

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over contractverlenging voor Robert Bovenhuis, een nieuwe koersdirectie voor de Ronde van Zwitserland, een nieuwe titel van Remco Evenepoel en een blessure van Mark Padun.

Nekblessure Mark Padun in Oostenrijk

Mark Padun heeft in de Ronde van Oostenrijk een nekblessure opgelopen. De jonge Oekraïner van Bahrain Merida kwam in de vrijdagetappe hard ten val. Naast de pijn aan de nek heeft hij ribben gebroken en een scheur in enkele ribben. Padun is afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens zijn ploeg is zijn toestand stabiel.


Nieuwe koersdirectie voor Ronde van Zwitserland

Olivier Senn stopt als algemeen directeur van de Ronde van Zwitserland. De 48-jarige Zwitser wil meer tijd besteden aan de Tour of Guangxi en de Hammer Series, waarin hij eveneens een verantwoordelijke rol heeft. Senn leidde vier jaar de rittenkoers van zijn thuisland. “De koers, de sponsormarkt, de media en de verwachtingen van het publiek zijn radicaal veranderd door de globalisering en de digitalisering. Het was aan ons om de Ronde van Zwitserland aan te passen aan deze veranderende omstandigheden. Onze renners, partners en fans zijn het er allemaal over eens dat het een algemeen succes was.” Kurt Betschart, David Loosli en Célina Rovescala nemen de koersdirectie van de rittenkoers over.


Favoriet Evenepoel pakt Europese juniorentitel op de tijdrit

Remco Evenepoel heeft vanmorgen zijn favorietenrol tijdens het EK Tijdrijden voor junioren en beloften waargemaakt. De Belg vertrok tijdens de individuele tijdrit als voorlaatste van het startpodium en veegde de andere toptijden van de tabellen. De 18-jarige renner, die in het verleden al is vergeleken met wielerlegende Eddy Merckx, klokte op het 23 kilometer lange parcours 29’51” en was daarmee bijna een halve minuut sneller dan zijn landgenoot Ilan Van Wilder. De Italiaan Antonio Tiberi eindigde op de derde plaats op veertig seconden. De Nederlanders Manuel Michielsen en Axel van der Tuuk eindigden respectievelijk negende (+2’05”) en elfde (+2’10”).

Zondag volgt voor de junioren de wegwedstrijd over 118,8 kilometer. Ook daar wordt Evenepoel aan de start verwacht.

EK Tijdrijden voor junioren-mannen
Uitslag

flag-nr1 Remco Evenepoel
flag-nr2 Ilan Van Wilder
flag-nr3 Antonio Tiberi


Ook Robert Bovenhuis langer bij Vlasman

Vlasman heeft het contract met Robert Bovenhuis met een jaar verlengd. De 30-jarige renner stond dit jaar enige tijd langs de kant door ziekte, maar de ploeg gunt hem een tweede kans. De continentale formatie heeft de zaken voor 2019 inmiddels aardig op orde. Ook Kelvin van den Dool, Bas Ottevanger, Wim Stroetinga, Beau Duvigneau, Jasper Bovenhuis, Yoeri Havik, Melvin van Zijl en Joost van den Burg tekenden al bij.

De ploeg maakte tevens onlangs de overstap bekend van Jelle Wolsink. De 22-jarige renner werd per direct toegevoegd aan de selectie en was een welkome aanwinst door blessures van Van Zijl en Van den Dool. Daarnaast is Dion Beukeboom zich steeds intensiever gaan voorbereiden op zijn werelduurrecordpoging op 22 augustus.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
13 juli 2018 23:28
Evenepoel; ongekend. Hebben de Belgen hun nieuwe Merckx?
13 juli 2018 23:39
Door alle nieuwsberichten van de laatste tijd ben ik nu wel evenemoe. :)
Maar goed, er zijn wel vaker renners geweest die in de jeugdcategorieën alles domineerden zonder ooit echt door te breken bij de profs. Kan me niet voorstellen dat al die superlatieven en vergelijkingen met absolute legendes nu perse goed zijn voor zo'n jongen; laat hem maar gewoon rustig doorgroeien. Over een paar jaar zien we wel waar ie dan staat.
14 juli 2018 01:27
@grobbel

Niet op deze manier.
14 juli 2018 09:15
Van der Poel, Evenepoel - er zit heel wat meer in die poel dan kikkers, blijkbaar. Proficiat aan Belgie!
14 juli 2018 09:43
De broeders Bovenhuis, de Sagan broers van een paar niveautjes lager.
14 juli 2018 14:39
@storm-biker: Toon mij eens een erelijst bij de juniors die in de buurt komt van Evenpoel... Hij koerst zelfs nog maar een goed jaar. De manier waarop hij wint is gewoon belachelijk, het is meer dan domineren. Als zijn entourage bij de zaak blijft wordt dit een hele grote.
14 juli 2018 16:06
@lorenzvdg: Neem aan dat je reactie niet aan mij, maar aan "assen" gericht was...
15 juli 2018 17:27
Mijn bericht was @Grobbel :)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.