Mark Padun stapelt succes op succes: “Het ging zo makkelijk”

zondag 6 juni 2021 om 15:10
Mark Padun stapelt succes op succes: “Het ging zo makkelijk”

foto: Cor Vos

Mark Padun mag de man van het slotweekend in het Critérium du Dauphiné genoemd worden. De Oekraïner van Bahrain Victorious wist zondag voor de tweede dag op rij een bergetappe te winnen. “Dit is een droom, echt ongelooflijk”, jubelt Padun na afloop.

“Gisteren was het al ongelooflijk, maar ik werd wakker en ik had zoveel stress omdat er zoveel in mij om ging”, lacht hij. “Ik probeerde daarom gisteren te vergeten en te doen wat ik moest doen. Het plan was om in de aanval te gaan om Jack Haig zo te helpen in het klassement.”

Uiteindelijk zat Padun mee in een ruime kopgroep. “Toen hoorde ik dat ik voor de bollentrui kon gaan. Waarom niet, dacht ik. En daarna zeiden ze dat als ik met twee minuten voorsprong begon aan de slotklim, ik ook voor de ritzege kon gaan. Het ging allemaal zo makkelijk vandaag. Dat is geweldig”, legt hij uit. “Ik moet Jezus bedanken, want ik heb me nog nooit zo goed gevoeld. Het was fysiek heel zwaar, maar mentaal ging het heel goed.”

“Ik ben jong en heb veel problemen gehad”, blikt Padun terug. “Ik heb vaak afgezien en heb me niet altijd goed gevoeld omdat ik de energie niet had. Dat is wat ik gemist heb, die energie. Ik had de benen wel, maar de benzine niet.” Naast twee ritzeges mocht de klimmer uit Oekraïne dus ook de bergtrui mee naar huis nemen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone