Mark Renshaw (36) kondigt afscheid aan

donderdag 4 juli 2019 om 10:02
Mark Renshaw (36) kondigt afscheid aan

Mark Renshaw (links) - foto: Cor Vos

Mark Renshaw is bezig aan zijn laatste maanden als profwielrenner. De 36-jarige Australiër van Dimension Data stopt na dit seizoen. Zijn carrière begon in 2004 bij de Franse ploeg FDJ.

Renshaw maakte tijdens zijn loopbaan naam als sprintaantrekker. De laatste jaren deed hij dat voor Mark Cavendish, met wie hij ook al periodes samen reed bij HTC-Columbia en Omega Pharma-Quick-Step. Tussendoor zag Rabobank (en later Blanco en Belkin) in Renshaw de ideale piloot voor sprintkopman Theo Bos. Zelf wist Renshaw twaalf profzeges te boeken, waarvan ritwinst in de Eneco Tour 2013 de enige WorldTour-zege was.

“Als ik terugkijk op mijn loopbaan geeft het veel voldoening om de individuele successen te zien, maar ook dat ik een grote rol heb gespeeld in overwinningen van mijn ploeggenoten. Dat ik een sleutelrol heb gespeeld in deze zeges is hoe dan ook een hoogtepunt in mijn carrière. Het heeft mij gemotiveerd om de rol van lead-out te perfectioneren”, aldus Renshaw in een uitgebreid statement.

Voor de Aussie was al lang bekend dat hij niet aan de start zou staan van deze Tour de France. “Ik weet dat het tijd is om het wielrennen te verlaten. Mijn lichaam en geest stellen mij niet meer in staat om te presteren op het niveau dat nodig is voor een koers als de Tour de France. Ik ben gelukkig dat ik deze keuze kan maken, om dit hoofdstuk van mijn leven af te sluiten”, zegt Renshaw, die meer tijd aan zijn gezin gaat besteden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.