Froome, Tankink, Markus, Riesebeek, Ariesen, Mareczko
foto: Marcel Koch
zondag 15 april 2018 om 20:00

Froome, Tankink, Markus, Riesebeek, Ariesen, Mareczko

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over een niets zeggende Froome, de strijdlustigste renners van de Amstel Gold Race, een ereplaats voor Ariesen in Frankrijk en een uiterst succesvolle Jakub Mareczko.

Froome zwijgt over dopingzaak

Chris Froome heeft tijdens een persmoment in aanloop naar de Tour of the Alps fel gereageerd op een vraag over zijn lopende dopingzaak. “Stop met praten over de zaak”, citeert La Flamme Rouge op Twitter. “Het was iets dat stil gehouden had moeten worden. Ik kan niet reageren, ik wil niet reageren en anderen moeten er niet over reageren. Ik focus mij op het winnen van deze wedstrijd en de Giro, mijn eerste doel van dit seizoen.” Morgen begint de Italiaans-Oostenrijkse rittenkoers, met Froome als kopman van de Sky-formatie.


Tankink neemt afscheid van ‘de Amstel’ met vroege vlucht

Bram Tankink (39) heeft zijn laatste deelname aan de Amstel Gold Race opgeluisterd met een dag in de vroege vlucht. De ervaren coureur van LottoNL-Jumbo zet na dit seizoen een punt achter zijn carrière. “Laatste Amstel, mooiste Amstel. Iedereen bedankt voor de aanmoedigingen. Ik denk dat mijn medevluchters nu een mantra in hun hoofd hebben”, grapt Tankink over de succeswensen van de Nederlandse fans. Daarnaast heeft hij een goed woord over voor zijn landgenoot in de kopgroep: Oscar Riesebeek. “Gefeliciteerd met je fantastische koers.”


Haas heeft lof voor gemengde ploegpresentatie, King voelt zijn benen

Nathan Haas heeft met enthousiasme gereageerd op de gemengde ploegpresentatie van de Amstel Gold Race. Op De Markt in Maastricht werden alle deelnemende ploegen van de mannen- en de vrouwenwedstrijd door elkaar gepresenteerd aan het toegestroomde publiek. “Ik vond het fantastisch om de presentatie te delen met de vrouwen. Ik hou ervan om de koerskalenders te zien combineren. Mooi momentum!”, schrijft hij.

Voor Ben King was de Amstel Gold Race een zware bevalling. “Hoe de beklimmingen in de Amstel Gold Race voelen na zes uur… Deze wedstrijd is een monster”, lacht hij op sociale media.


Markus en Riesebeek in de prijzen

Riejanne Markus en Oscar Riesebeek mochten zich na afloop van de Amstel Gold Race melden op het podium. De renster van WaowDeals en de coureur van Roompot-Nederlandse Loterij werden uitgeroepen tot meest strijdlustige van de dag. Markus werd vierde in de vrouwenkoers, terwijl vroege vluchter Riesebeek tot op de laatste klim van de dag mee deed met de grote mannen.


Ariesen vierde in slotrit Loir et Cher, eindzege Kragh Andersen

Johim Ariesen is in de laatste etappe van de Tour du Loir et Cher (2.2) als vierde geëindigd. De Nederlander van Metec-TKH, die een dag de leiderstrui mocht dragen in de Franse rittenkoers, zag de ritwinst gaan naar de Brit Matthew Gibson van JLT-Condor. Patrick Clausen (Riwal Ceramicspeed) en Asbjørn Kragh Andersen (Virtu) werden tweede en derde. Laatstgenoemde, broertje van Søren, neemt ook de eindzege voor zijn rekening.


Mareczko wint zes van de tien etappes in Marokko

Jakub Mareczko heeft de Ronde van Marokko (2.2) afgesloten met meer dan de helft van de etappes op zak. De Italiaanse sprinter van Wilier Triestina-Selle Italia, die eind deze maand zijn 24e verjaardag viert, verzekerde zich vandaag in Casablanca van zijn zesde (!) ritzege. Hij wisselde het mooi af, want hij deed het in etappes 1, 3, 5, 7, 9 en 10. De eindoverwinning ging naar de Fransman David Riviere, die Alexey Vermeulen achter zich hield. Riviere greep in de zesde etappe de macht.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
15 april 2018 20:13
Zou Mareczko daar nou echt nog voldoening uithalen?
15 april 2018 20:17
Jammer dat zo'n Mareczko zo weinig met 'echte' tegenstand z'n koersjes rijdt (sterker nog, van de tientallen zeges van de laatste jaren won ie slechts eenmaal op Europese bodem in 2.1 en hoger als ik zo snel goed heb gezien). Dat ie alle exoten in China, Maleisië en Marokko er eenvoudig oplegt weten we al een jaar of vier. Maar als je ziet dat ie vorig jaar in de Giro toch een paar keer heel dichtbij een ritzege zat kun je je afvragen wat ie nog op dit niveau te zoeken heeft. Zou ie het niet een niveautje hoger moeten proberen, of in elk geval bij een ProConti-ploeg met een iets uitdagender programma?
15 april 2018 20:22
"Het was iets dat in een doofpot gestopt had moeten worden" - Christopher Froome 2018
15 april 2018 21:30
Brammie bedankt, het onmogelijke waargemaakt 16x AGR .

Om te reageren moet je ingelogd zijn.