Marlux-Bingoal heeft zijn kern voor 2019 rond
©Photopress.be
dinsdag 4 december 2018 om 17:19

Marlux-Bingoal heeft zijn kern voor 2019 rond

Denise Betsema kreeg een contractaanpassing en -verlenging en twee jonge beloften mogen de stap van opleidingsteam Callant-Doltcini naar het hoofdteam zetten. Zo heeft Marlux-Bingoal zijn kern voor 2019 helemaal rond.

Anton Ferdinande en Maxim Dewulf zijn twee eerstejaarsbeloften uit opleidingsploeg Callant-Doltcini. Vanaf 1 januari mogen ze het shirtje van Marlux-Bingoal aantrekken. De contractaanpassing voor Denise Betsema, vandaag net een maand in dienst bij het team, is de logica zelve na haar zeges in Wachtebeke en Koksijde. Haar semi-profcontract werd omgezet in een voltijds profcontract, en de duur van de overeenkomst werd met een jaar verlengd: die loopt nu tot eind 2021.

Dat ook de Nederlandse eerstejaarsbelofte Ryan Kamp net als Ferdinande en Dewulf op 1 januari de overstap maakt vanuit Callant-Doltcini, was reeds langer bekend. Zij komen zo in de plaats van drie uitgaande transfers: Thomas Joseph, Tijl Pauwels en Alicia Franck, wiens overeenkomst eind 2018 afloopt, vertrekken naar andere oorden.

De junioren Witse Meeussen, Pim Ronhaar en Luke Verburg kregen eerder al de garantie dat ze op 1 januari 2020 de overstap naar het hoofdteam zullen maken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.