Marseille aast op Grand Départ Tour de France
vrijdag 2 november 2018 om 10:20

Marseille aast op Grand Départ Tour de France

Marseille heeft grote ambities om de start van de Tour de France te organiseren. De tweede stad van Frankrijk mikt op het Grand Départ ergens tussen 2021 en 2024.

“We verwachten het snel binnen te halen, tussen 2021 en 2024”, zegt Thierry Santelli, vice-president van het departement Bouches-du-Rhône, de regio waar Marseille onder valt. “Het gesprek met de heer Yann Le Moenner (directeur-generaal van ASO) ging heel goed, we hebben vooruitgang geboekt in de onderhandelingen en we zullen elkaar binnenkort ontmoeten om verder te praten. Er is aan beide kanten de wens om een Grand Départ in de Provence te organiseren, vooral omdat Marseille zijn expertise op het gebied van grote evenementen reeds heeft bewezen.”

De laatste keer dat Marseille door de Tour de France werd bezocht, was vorig jaar. In de voorlaatste etappe van de Tour 2017 werd een tijdrit afgewerkt met start en finish in het stadion van voetbalclub Olympique Marseille. De ritzege was die dag voor Maciej Bodnar. Chris Froome, die derde werd in de tijdrit, stelde die dag zijn vierde eindzege veilig.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.