Marten Kooistra slaat dubbelslag in etappe 5a Olympia’s Tour

zaterdag 15 september 2018 om 12:16
Marten Kooistra slaat dubbelslag in etappe 5a Olympia’s Tour

foto: Marcel Koch (archiefbeeld)

Marten Kooistra heeft het eerste deel van de vijfde etappe van Olympia’s Tour gewonnen. Onze landgenoot maakte in de rit naar Offenbeek deel uit van de lange ontsnapping die uit handen bleef van het peloton en drukte zijn wiel net iets eerder over de streep dan Lionel Taiminiaux. Marijn van den Berg eindigde op de derde plaats. Kooistra is tevens de nieuwe leider. ’s Middags volgt nog een tijdrit.

Met Max Kanter in de gele leiderstrui werd vanmorgen in Offenbeek het startsein gegeven voor de vijfde rit van Olympia’s Tour, die bestaat uit een rit in lijn en een tijdrit. Het tempo lag hoog in de beginfase van de ochtendetappe, waardoor aanvallers aanvankelijk weinig ruimte kregen. Uiteindelijk slaagde een omvangrijke groep renners erin zich af te scheiden van het peloton. Daarvan was Marten Kooistra de best geklasseerde op de vierde plaats.

De maximale voorsprong van de kopgroep liep op tot slechts 1’35” en Sunweb Development was erop gebrand haar sprinter Kanter opnieuw in stelling te brengen. Toch bleven de vluchters vooruit en mochten zij sprinten om de ritzege. Marten Kooistra bleek de snelste en nam de leiderstrui over. ’s Middags volgt nog een individuele tijdrit over 9,3 kilometer, waarvoor het startsein wordt gegeven om 15.00 uur.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Grobbel 15 september 2018 om 13:34

Zo, de Nederlanders nemen ineens het algemene klassement over! Benieuwd of ze nog wat over hebben voor vanmiddag.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.