Marthe Goossens tekent bij AG Insurance-NXTG: “Nog maar een jaar op de wegfiets”
foto: Cor Vos
dinsdag 16 augustus 2022 om 12:44

Marthe Goossens tekent bij AG Insurance-NXTG: “Nog maar een jaar op de wegfiets”

Marthe Goossens heeft voor twee jaar getekend bij AG Insurance-NXTG. De 20-jarige Belgische reed zich dit seizoen in de kijker met een aantal ereplaatsen. “Hoewel ik deze sport nog maar een jaar doe, weet ik nu al dat ik goed bergop kan rijden en een explosieve trap heb”, vertelt Goossens.

Goossens komt uit het BMX, waar ze indrukwekkende resultaten bij elkaar fietste. “Ik ben een keer wereldkampioen geworden en heb ook een zilveren medaille gehaald. Er waren ook drie bronzen medailles op de verschillende wereldkampioenschappen leeftijdsgroepen en vijf Europese titels,” aldus Goossens in een persbericht van de ploeg.
Pas een jaar op de wegfiets
In tijden van corona besloot Goossens om te gaan koersen op de weg, wat een van de enige mogelijkheden was op dat moment. Nu krijgt ze, na een jaar op de weg te fietsen, een contract bij de vrouwenploeg van Patrick Lefevere. “Ik hou vooral van wegwedstrijden vanwege de afwisseling. Er zijn zoveel verschillende parcoursen en tactieken. Elke race heeft een ander verhaal. Hoewel ik deze sport nog maar een jaar doe, weet ik nu al dat ik goed bergop kan rijden en een explosieve trap heb.
“Ik heb nog veel te leren en hoop uit te groeien tot een allroundster. AG Insurance-NXTG is voor mij de beste plek om dit te doen. Het personeel en de renners hebben al heel wat bereikt in de sport en die ervaringen kunnen ze met mij delen. Ik hoop ooit aan de start te staan van iconische wedstrijden als Parijs-Roubaix, Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen.”
D’Hoore: “Ze zal ons verrassen”
Ploegleidster Jolien D’hoore kijkt uit naar de samenwerking met de jonge renster. “Haar grote kracht is haar explosiviteit die voortkomt uit die korte inspanningen van 40 seconden die ze gewend was in BMX. Ze heeft haar talent in die sport al laten zien met de vele titels die ze won. Haar potentieel in wegwedstrijden is echt groot, maar zowel voor haarzelf als voor ons als team zullen we het moeten ontdekken. Ik twijfel er niet aan dat ze ons en zichzelf in de komende jaren zal verrassen.”
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.