Martijn Tusveld: “Eerst een uur bij de tandarts, daarna in de vroege vlucht”
foto: Cor Vos
zaterdag 7 september 2019 om 08:25

Martijn Tusveld: “Eerst een uur bij de tandarts, daarna in de vroege vlucht”

Martijn Tusveld heeft voor de bergrit naar Los Machucos een wortelkanaalbehandeling ondergaan. Op social media laat hij weten dat hij gisterochtend al om acht uur in de stoel van de tandarts zat om aan een infectie van een gebroken tand te worden geholpen.

Tusvelds kwetsuur was terug te voeren op een valpartij in de openingsrit van Parijs-Nice, waarin hij tijdens de waaiers hard ten val kwam en in een greppel net langs de route belandde. Daarbij brak hij zijn kaak en verloor hij meerdere tanden. Door de gevolgen van die valpartij moest hij eerder dit jaar de Giro d’Italia missen.

“Wat een dag! De afgelopen dagen had ik last van een infectie van een van mijn gebroken tanden. Dit kostte veel energie en daarom begon mijn dag al om acht uur in de tandartsstoel voor een één uur durende wortelkanaalbehandeling”, schreef Tusveld op zijn social media. “Daarna was het tijd voor wat actie: een van de moeilijkste etappes van deze Vuelta met vierduizend hoogtemeters.”

Ontsnapping
Rustig aan deed de Nederlander van Sunweb het vervolgens allerminst. Nadat de koers op gang was gebracht in het voetbalstadion San Mamés, sloot hij aan bij de vroege vlucht door door onder anderen landgenoot Wout Poels was geïnitieerd. “Ik ging voor de ontsnapping…en was mee! Maar in de laatste tien kilometer was ik helemaal leeg na deze lastige paar dagen.”

“Gelukkig kon ik nog een cola aanpakken in de laatste vier steile kilometers. Ik ben blij dat ik nog in de wedstrijd zit.” Na dertien etappes staat Tusveld op de 33e plaats in het klassement op drie kwartier van rode trui Primož Roglič. Vandaag gaat de Vuelta a España verder met de glooiende maar verder relatief vlakke etappe naar Oviedo.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.