Martin klopt Dennis en Dumoulin in tijdrit Tour of Britain
Foto: Sirotti
zaterdag 10 september 2016 om 13:27

Martin klopt Dennis en Dumoulin in tijdrit Tour of Britain

Tony Martin heeft vandaag zijn eerste internationale zege van het seizoen geboekt. De Duitser van Etixx-Quick-Step was de beste in de tijdrit van de Tour of Britain. Hij versloeg Rohan Dennis (BMC) en Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) op het vijftien kilometer lange parcours in Bristol.

De verwachting was dat Bradley Wiggins vandaag de eerste richttijd zou neerzetten. De vijfvoudig Olympisch kampioen deed het echter rustig aan en klokte een tijd van 20 minuten en 31 seconden. Hij kwam daarmee niet eens in de buurt van de top.

Zijn landgenoot Alex Dowsett was even later bijvoorbeeld 110 seconden sneller. De Movistar-renner deed 18 minuten en 41 seconden over het parcours. Dowsett mocht vervolgens vrij lang de hot seat warm houden, al kwam Taylor Phinney erg dichtbij. De Amerikaans kampioen klokte bij het tussenpunt de beste tijd, maar een valpartij gooide daarna roet in het eten. Toch wist Phinney de schade redelijk beperkt houden. Hij eindigde op slechts vijf seconden van Dowsett.

Het was uiteindelijk Tony Martin die Dowsett van de eerste plaats stootte. De Duitser bleek maar liefst 35 seconden sneller. Niemand wist daarna nog zijn tijd te verbeteren. Dennis en Dumoulin kwamen wel dichtbij, maar de twee strandden op respectievelijk drie en vijf seconden.

Stephen Cummings eindigde als vierde, op zestien seconden van Martin, en behoudt daarmee de leiding in het klassement. Later vandaag staat nog een korte rit in lijn op het programma. Deze etappe gaat over hetzelfde parcours als de tijdrit. De renners moeten dan zes rondes rijden.

Martin had dit seizoen alleen het Duits kampioenschap tijdrijden gewonnen. De renner van Etixx-Quick-Step heeft nog niet eerder in zijn carrière zo lang moeten wachten op een overwinning in een internationale wedstrijd.

Later meer.

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
10 september 2016 16:16
@beekman is een beetje in de war
10 september 2016 18:09
Er ist wieder da !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.