Martina Fidanza snelt naar zege in GP Mazda Schelkens
foto: Cor Vos (archief)
maandag 20 mei 2024 om 19:04

Martina Fidanza snelt naar zege in GP Mazda Schelkens

De GP Mazda Schelkens is gewonnen door Martina Fidanza. De 24-jarige Italiaanse bleek in een sprint te snel voor de Poolse Daria Pikulik. Met Sara Fiorin (3e) stond er nog een Italiaanse op het podium.

In de GP Mazda Schelkens – sinds dit jaar een UCI 1.1-wedstrijd – kregen de rensters een biljartvlak parcours van 128,7 kilometer voorgeschoteld met start en finish in Borsbeek. Een sprint stond in de sterren geschreven. Vorig jaar ging de zege naar Dina Scavone, maar de 22-jarige Belgische zou dit keer geen rol van betekenis spelen.

Het was nu vooral uitkijken naar rappe vrouwen als Daria Pikulik, Martina Fidanza, Marjolein van ’t Geloof en Antwerp Port Epic-winnares Lara Gillespie. Deze renners konden zich uiteindelijk ook opmaken voor een sprint, ondanks enkele uitvalspogingen op weg naar Borsbeek.

In de sprint om de zege wist Fidanza aan het langste eind te trekken. De Italiaanse, die uitkomt voor CERATIZIT-WNT, rekende af met Pikulik, Sara Fiorin en de Belgische Jesse Vandenbulcke. Voor Fidanza is het de eerste zege van 2024, nadat ze dit seizoen al derde werd in de Ronde de Mouscron en de Scheldeprijs.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.