Tour 2022: Martínez komt goed weg na val, Guerreiro behoorlijk gehavend
foto: Cor Vos (archief)
zondag 3 juli 2022 om 11:29

Tour 2022: Martínez komt goed weg na val, Guerreiro behoorlijk gehavend

In de tweede etappe van de Tour de France, met aankomst in Nyborg, gingen heel wat renners tegen de vlakte. In de laatste drie kilometer werd de koers zelfs ontsierd door een massale valpartij, maar de schade lijkt op het eerste gezicht mee te vallen.

In het peloton was er de hele dag de nodige nervositeit vanwege de kans op waaiers. De wind bleek echter niet gunstig te staan voor het trekken van waaiers, maar door de stress gingen wel meerdere renners tegen de grond. In de laatste drie kilometer was er zelfs een massale valpartij. Een van de slachtoffers was Daniel Felipe Martínez, een van de drie kopmannen van INEOS Grenadiers voor het algemeen klassement.

De Colombiaan ging in de slotfase van rit twee dus tegen de grond, maar de schade lijkt al bij al nog mee te vallen. Martínez heeft op het eerste gezicht ‘alleen’ maar last van wat schaaf- en snijwonden bij zijn knie. De winnaar van de Ronde van het Baskenland kan zijn weg dus gewoon vervolgen. De klimmer staat voorlopig 32ste in het algemeen klassement, op 45 seconden van geletruidrager Wout van Aert.

Ook Ruben Guerreiro zal vandaag aan de start verschijnen van de derde etappe naar Sønderborg, maar de Portugese klimmer van EF Education-EasyPost zal wel wat meer last hebben van zijn verwondingen. Guerreiro kwam eerder in de etappe, op de achttien kilometer lange Storebælts-brug, ten val en hield er de nodige schaafwonden aan over. “Ik heb gevochten met een tijger”, kan Guerreiro er nog wel de humor van inzien.

Ook Yves Lampaert, Anthony Turgis, Alberto Dainese, Kevin Vermaerke, Martijn Tusveld, Bob Jungels, Ben O’Connor, Krists Neilands en Filippo Ganna maakten zaterdag kennis met het asfalt, maar staan vandaag wel gewoon aan het vertrek van een nieuwe Touretappe. Tadej Pogačar wist in de laatste drie kilometer maar net de massale valpartij te ontwijken, al kwam hij ook niet helemaal ongeschonden uit de strijd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.