Mas krijgt sterke Movistar-klimmers mee naar Ronde van Zwitserland, ook Gall goed omringd
foto: Cor Vos
vrijdag 7 juni 2024 om 11:58

Mas krijgt sterke Movistar-klimmers mee naar Ronde van Zwitserland, ook Gall goed omringd

Movistar en Decathlon AG2R La Mondiale hebben hun selecties voor de aankomende Ronde van Zwitserland bekendgemaakt. Kopmannen Enric Mas en Felix Gall worden in de voorbereidingskoers in aanloop naar La Grande Boucle omringd door de nodige sterke klimmers. Dat zal nodig zijn, want de Ronde van Zwitserland (9-16 juni) kent een parcours op maat voor deze klimgeiten.

Movistar ondersteunt hun Spaanse kopman Mas met sterke klimmers Pelayo Sánchez, Nairo Quintana en Einer Rubio. Het drietal maakte indruk in de voorbije Giro d’Italia met onder andere een ritzege van de 24-jarige Sánchez. Hardrijders Nelson Oliveira, Johan Jacobs en Jorge Arcas maken de Spaanse formatie compleet.

De Franse formatie rondom Gall wordt ook aangevuld met de nodige renners die de Giro d’Italia in de benen hebben. Zo wordt de Oostenrijkse klimmer tijdens de Ronde van Zwitserland vergezeld door onder anderen revelatie Valentin Paret-Peintre en diens landgenoot Alex Baudin. De selectie van de Franse ploeg bestaat verder uit de Belg Stan Dewulf, de Amerikaan Larry Warbasse en de Fransozen Paul Lapeira en Nans Peters.

De 26-jarige Gall kende afgelopen seizoen zijn definitieve doorbraak tijdens de Ronde van Zwitserland. Hij reed op overtuigende wijze naar de zege tijdens de vierde etappe, maar zag een goed klassement later in de week uit zijn handen glippen door een matige tijdrit. De Oostenrijker revancheerde zich de maand nadien door de koninginnenrit in de Tour de France te winnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.