Matej Mohoric grapt na pechdag in Unbound: “We houden het bij wegwielrennen”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 2 juni 2024 om 10:16

Matej Mohoric grapt na pechdag in Unbound: “We houden het bij wegwielrennen”

Voor Matej Mohoric was Unbound Gravel een groot avontuur. De Sloveen van Bahrain Victorious mag dan wel de huidige wereldkampioen zijn op de gravelbike, de prestigieuze gravelwedstrijd in de Amerikaanse staat Kansas bleek nog wel andere koek.

Mohoric begon nog wel voortvarend aan zijn allereerste Unbound, maar reed op een gegeven moment lek en kreeg daarna ook nog af te rekenen met mechanische malheur. Iets na halfweg koers besloot hij dan ook uit koers te stappen, samen met zijn meegereisde Bahrain Victorious-ploeggenoten Łukasz Wiśniowski en Matevz Govekar.

De social media-crew van Unbound kwam de drie van Bahrain Victorious nog tegen op de omloop, op een moment dat ze wedstrijd al officieel hadden verlaten. “We houden het bij wegwielrennen”, bleek de grappende Mohoric na zijn opgave nog bijzonder goedgemutst. “Geniet van deze dag. Het is mooi weer om te fietsen, al zijn de wegen hier wel wat minder. Het is echt rocky.”

“Mijn banden hielden hier niet echt van. Ik hoop dat mijn reservebanden het wel houden, al is mijn velg al kapot gegaan na het raken van enkele stenen. We nemen de kortste weg naar het checkpoint en gaan dan lekker douchen en iets eten.”

“Ik kom volgende week weer terug”, vult zijn ploegmaat Wisniowski aan met een kwinkslag. “Ik ook. Ik ben nog jong en heb nog veel te leren”, geeft Govekar, de jongste van het stel, aan met een brede glimlach. De zege in Unbound ging, na ruim negen uur afzien, naar de Australiër Lachlan Morton.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.