Matej Mohoric moet ook Amstel Gold Race links laten liggen
Foto: Cor Vos
zaterdag 13 april 2024 om 08:49

Matej Mohoric moet ook Amstel Gold Race links laten liggen

In de selectie van Bahrain Victorious voor de Amstel Gold Race vinden we geen Matej Mohoric terug. De Sloveen had vooraf aan het seizoen vrijwel alle klassiekers tot en met Luik-Bastenaken-Luik op zijn programma staan, maar een val in de Ronde van Vlaanderen gooit roet in het eten.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Mohoric moest na zijn val in de Ronde van Vlaanderen afgevoerd worden naar het ziekenhuis, waar bleek dat hij niets gebroken had. Wel was er flink wat schade bij de 29-jarige renner. Bahrain Victorious meldde eerder al dat Mohoric een spier- dan wel peesblessure over had gehouden aan de valpartij. Daarnaast moest zijn elleboog gehecht worden wegens een diepe snijwond. Vanwege deze kwetsuren kon hij ook vorige zondag al niet starten in Parijs-Roubaix.

Zo worden Pello Bilbao en Fred Wright de leiders van Bahrain Victorious in de Nederlandse WorldTour-klassieker. Fran Miholjevic, Matevž Govekar, Lukasz Wisniowski, Yukiya Arashiro en Nicolò Buratti staan hen bij.

“Op papier is ons doel de top 10 halen, maar ik geloof echt dat we iets specialer dan dat kunnen bereiken zondag”, aldus sportdirecteur Roman Kreuziger. “Fred verdient het om onze leider te zijn, maar het wordt 50/50 of hij de finale haalt. Pello is dan weer goed uit het Baskenland gekomen, en hij kijkt enorm uit om voor de tweede keer het Ardennenblok af te werken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.