Matej Mohoric: “Nu ook koersen in de kasseiklassiekers”
foto: Sirotti
vrijdag 23 november 2018 om 15:19

Matej Mohoric: “Nu ook koersen in de kasseiklassiekers”

Voor Matej Mohoric wordt de nieuwe wegcampagne – naar eigen zeggen – een erg belangrijke. De nog altijd pas 24-jarige Sloveen beloonde dit jaar het vertrouwen van zijn ploeg Bahrain Merida met eindzeges in de Binck Bank Tour en de Deutschland Tour. In 2019 wil hij zich voor het eerst testen in de kasseiklassiekers en mikt hij op zijn debuut in de Tour de France.

“Tot nu toe heb ik alleen de Ardennenklassiekers gereden, maar nu wil ik ook koersen op de kasseien”, zegt Mohoric in een interview met Cyclingnews. “Ik hoop dat mijn wedstrijdprogramma verandert, zodat ik me kan richten op de Strade Bianche, Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.”

“Als ik dan goed presteer in het voorjaar, kan ik geselecteerd worden voor de Tour de France – waar ik dan mijn debuut zou maken”, kijkt hij meteen wat verder vooruit. Driemaal reed hij al de Giro d’Italia en ook de Vuelta a España staat al twee keer achter zijn naam – in beide rittenkoersen won hij ook al een etappe. In La Grande Boucle startte hij echter nog nooit.

Belangrijk jaar
Mohoric, wereldkampioen bij de junioren in 2012 en bij de beloften in 2013, maakte al op 19-jarige leeftijd zijn profdebuut en boekte tot afgelopen seizoen drie profzeges. Dit jaar kwamen er liefst zeven bij, waarmee hij een echte doorbraak beleefde. Het hem toegedichte kopmanschap in de BinckBank Tour bekleedde hij met verve.

Ook won hij de Deutschland Tour en waren er dagsuccessen in de Giro d’Italia en Tour of Austria en een nationale titel in Slovenië. “Ik ben 24, dus komend jaar wordt erg belangrijk voor me. Het zou immers mijn eerste jaar kunnen zijn waarin ik vanaf het begin een belangrijke rol kan spelen. Ik kijk ernaar uit en wil graag laten zien dat ik me voldoende heb ontwikkeld om kopman te zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.