Matej Mohoric twee jaar langer bij Bahrain Merida
foto: Cor Vos
dinsdag 16 april 2019 om 20:23

Matej Mohoric twee jaar langer bij Bahrain Merida

De toekomst lacht Matej Mohorič toe. De 24-jarige Sloveen heeft zijn contract bij Bahrain Merida namelijk met twee jaar verlengd. “Ik voel me heel erg goed binnen dit team”, zo laat Mohorič weten in een perscommuniqué. De allrounder beleefde er vorig jaar zijn doorbraak.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Mohorič stond altijd al te boek als een groot talent, maar hij had aanvankelijk moeite om door te breken bij de profs. Bij Bahrain Merida bloeide de Sloveen – die zowel wereldkampioen werd bij de junioren als de beloften – echter volledig op. Zo won hij vorig seizoen liefst zeven wedstrijden.

Mohorič won twee rittenkoersen: de BinckBank Tour en de Deutschland Tour. Daarnaast was hij de beste in de tiende etappe van de Giro d’Italia. Dit seizoen wist de aanvaller nog niet te winnen, maar verzamelde hij wel ereplaatsen in Milaan-San Remo (vijfde) en Gent-Wevelgem (negende).

Ambities als klassementsrenner 
“Ik ben aan mijn beste periode bezig”, zo laat hij weten. “Dankzij Bahrain Merida heb ik een cruciale stap gezet in mijn ontwikkeling als renner. Ik ben trots dat ik mijn contract kan verlengen”, aldus Mohorič, die zich zal blijven richten op de klassiekers. “Maar ik wil me ook ontwikkelen als ronderenner”, verrast hij enigszins.

“Ik heb zeker nog enkele jaren aan ervaring nodig, maar ik wil in de toekomst graag klassementen rijden in de grote rondes.” Teammanager Brent Copeland is in zijn nopjes met de contractverlening. “Matej is een enorm getalenteerde wielrenner. Hij past perfect binnen de ploeg.” Mohorič koerst nu tot en met 2021 bij Bahrain Merida.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.