Matej Mohoric verdedigt Sloveense wegtitel niet
foto: Cor Vos
zondag 26 juni 2022 om 10:54

Matej Mohoric verdedigt Sloveense wegtitel niet

Matej Mohorič zal vandaag niet deelnemen aan de Sloveense titelstrijd op de weg in Maribor. De renner van Bahrain Victorious, die afgelopen donderdag nog wel in actie kwam op het Sloveens kampioenschap tijdrijden, richt zich vanaf nu volledig op de Tour de France.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Mohorič, die vorig jaar Jan Polanc en Luka Megec van de Sloveense wegtitel wist te houden, maakt deel uit van de definitieve selectie van Bahrain Victorious voor de Ronde van Frankrijk. De 27-jarige allrounder wil komende vrijdag zo goed mogelijk aan de start verschijnen van de Tour en laat niets aan het toeval over.

De winnaar van Milaan-San Remo heeft dan ook besloten om te passen voor de Sloveense titelstrijd. Dit is een fikse tegenvaller voor de lokale organisatie in Maribor en de Sloveense wielerbond, zeker omdat Tadej Pogačar en Primož Roglič tevens schitteren door afwezigheid.

Mohorič was enkele dagen geleden nog wel van de partij op het Sloveens kampioenschap tegen de klok. De hardrijder moest na een tijdrit van bijna 29 kilometer in Novo Mesto genoegen nemen met een zilveren medaille, achter zijn Bahrain Victorious-ploegmaat Jan Tratnik.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.