Materiaalproblemen met SRAM bij Telenet-Baloise: “Dat is frustrerend”
foto: Cor Vos
donderdag 21 november 2019 om 10:02

Materiaalproblemen met SRAM bij Telenet-Baloise: “Dat is frustrerend”

Bij de veldritploeg van Telenet-Baloise zijn de materiaalproblemen met SRAM nog niet opgelost. Vroeg in het seizoen in Gieten hadden Quinten Hermans en Toon Aerts er al last van, en afgelopen weekend in Hamme ging het weer mis bij Aerts. “Zijn ketting viel er drie keer af in dezelfde ronde en dat is frustrerend”, zegt manager Sven Nys tegen Het Laatste Nieuws.

Door materiaalpech werd Toon Aerts slechts tiende in de DVV Verzekeringen Trofee van Hamme. Niet alleen verspeelde hij een podiumplek in de cross, maar ook dure tijd in het klassement. Een dag voordien tijdens de Wereldbeker in Tábor had de Belgisch kampioen ook al problemen.

Single Speed of Double Speed
Bij Telenet-Baloise hebben de renners twee keuzes voor de kettingbladen, legt Nys uit. “Ze kunnen rijden met één of twee bladen vooraan. Eén blad maakt de fiets lichter. Een beschermbeugel zorgt ervoor dat de ketting er niet afvalt. Eén blad verhoogt wel de slijtage. Een dubbel blad maakt het dan weer moeilijker om de ketting erop te houden”, aldus de manager.

Aerts is de enige binnen de ploeg die met een dubbel blad reed de laatste weken, maar door de mankementen zal hij veranderen naar één blad. “Tot de problemen zijn opgelost”, aldus Nys.

Technicus aan het werk
SRAM is de vaste leverancier van Trek, de fietsen waarop Telenet-Baloise rijdt. Nys kondigt veranderingen aan, maar zal niet van materiaalpartner wisselen. “De systemen worden voortdurend geïnnoveerd. Bij elke cross is een technicus van SRAM aanwezig. Na Hamme heeft hij foto’s van de fiets gemaakt en daar wordt nu aan gewerkt.”


Na de Superprestige van Gieten klaagden Toon Aerts en Quinten Hermans voor de camera van WielerFlits al over de materiaalproblemen. Kijk hieronder de interviews terug:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.