Mathias Flückiger oppermachtig in Les Gets, teleurstellende race Pidcock
Mathias Fluckiger - foto: Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool (archief)
zondag 4 juli 2021 om 16:18

Mathias Flückiger oppermachtig in Les Gets, teleurstellende race Pidcock

Mathias Flückiger heeft de wereldbeker cross-country mountainbike in Les Gets gewonnen. De Zwitser reed in de Franse Alpen tijdens een zware en technische wedstrijd enkele rondes solo aan de leiding en bleef na zeven rondes de Tsjech Ondřej Cink voor. Tom Pidcock reed de wedstrijd niet uit.

In een regenachtig Les Gets was het wereldkampioen Jordan Sarrou die de kopstart pakte. Nadat aanvankelijk Cink het initiatief overnam, was het de Italiaan Luca Braidot die verrassend de leiding pakte. Tom Pidcock en Nederlands kampioen Milan Vader werden bij de start opgehouden door een val, waardoor zij tot achtervolgen gedwongen werden.

Flückiger – vrijdag nog winnaar van de shortrace – nam op een technisch gedeelte het initiatief over, waarna Cink, Hatherly en Sarrou in de achtervolging moesten. Flückiger slaagde erin om zijn voorsprong gestaag uit te bouwen.

Ondanks een schuiver in de vierde ronde, wist Flückiger zijn voorsprong te behouden. Cink maakte zich nog los van zijn twee mede-achtervolgers, maar kwam in zijn jacht op de leider tekort. De tijd die hij won bergop, verloor de Tsjech in de afdalingen. Daarom kon Flückiger – net als in Leogang – wederom de overwinning vieren.

Milan Vader wist zich terug te knokken en finishte als elfde. Jens Schuermans was op een vijftiende plek de beste Belg.

De wedstrijd in Les Gets was de vierde wereldbekermanche op de kalender. Later dit jaar volgen nog de wedstrijden in het Zwitserse Lenzerheide (5 September) en het Amerikaanse Snowshoe (19 September).

Wereldbeker mountainbike 2021
Cross-country mannen, flag-fr Les Gets

1. flag-ch Mathias Flückiger in 1u27m33s
2. flag-cz Ondřej Cink op 25s
3. flag-fr Jordan Sarrou op 35s
4. flag-za Alan Hatherly op 39s
5. flag-ch Nino Schurter op 1m12s
6. flag-it Daniele Braidot op 1m24s
7. flag-dk Simon Andreassen op 1m37s
8. flag-it Luca Braidot op 1m44s
9. flag-ch Lars Forster op 1m55s
10. flag-it Nadir Colledani op 1m58s

11. flag-nl Milan Vader op 2m46s
15. flag-be Jens Schuermans op 3m12s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.