Mathias Flückiger: “Twee fouten hebben me het goud gekost”
foto: Cor Vos
maandag 26 juli 2021 om 13:31

Mathias Flückiger: “Twee fouten hebben me het goud gekost”

Mathias Flückiger bleek maandag de grootste concurrent van Tom Pidcock te zijn. Alleen de Zwitser was nog in staat om de Brit te bedreigen, maar kwam naar eigen zeggen door twee fouten te kort om de Brit in te halen. “Ik dacht hem nog te kunnen pakken, maar door twee fouten werd het gat groter. Ik kwam er daarna niet meer bij. Die fouten hebben me het goud gekost.”

Twee slippertjes van het pedaal zijn de fouten waar Flückiger het over heeft. “Een keer was dat op een klim. Daar verloor ik ook de aansluiting, want ik moest naar boven lopen. Daar verloor ik zeven seconden en raakte ik mijn ritme kwijt. In de achtervolging wilde ik vervolgens iets te veel, waardoor ik mezelf een beetje opblies.”

De Zwitser doet zijn verhaal bij het Zwitserse 24heures: “Ik mag trots zijn op mezelf. De absolute wil om te winnen was er en er waren veel verwachtingen. Zilver is nog steeds een medaille, al ik moet ik bekennen dat ik na de finish niet blij was. Ik heb de laatste weken veel gegeven voor dit doel. Ik kondigde overal aan dat ik goud wilde en ik moet zorgen dat ik er klaar voor was. Dat is gelukt: ik heb met mijn optreden bevestigd dat ik tot de beste mountainbikers van de wereld behoor.”

Feest
Ondanks de stevige coronamaatregelen gaat de Zwitserse ploeg feest vieren in Tokio. “We blijven met de ploeg nog een dag langer hier om het te vieren. Na al het werk is het belangrijk om nog even samen te komen en alles te laten gaan. Het geeft ons energie voor de volgende doelen…”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
26 juli 2021 16:42
Het feit dat hij dertig seconden wint door op de eerste startrij te staan negeert hij volledig. Evenzo beschouwt hij het blijkbaar als een evidentie te winnen mocht hij bij de Brit raken.... Misschien moet iemand hem eens vertellen dat Tom ook nog eens kattenrap is aan de meet om de pijn wat te verzachten, en om zijn realiteitszin wat terug te brengen.
3 augustus 2021 13:34
weet iemand link naar wielerforum van scorito Vuelta 2021?
of is het eraf gehaald ik vind het niet meer

Om te reageren moet je ingelogd zijn.