Mathias Frank gaat voor top tien in Tour de France
woensdag 4 juni 2014 om 10:10

Mathias Frank gaat voor top tien in Tour de France

Mathias Frank

foto: Sirotti

Na een lange rustpauze eindigde Mathias Frank op een tweede plek in de Bayern Rundfahrt. De Zwitser kijkt echter al weer vooruit en wil presteren in de Ronde van Zwitserland en de Tour de France. In de grootste wedstrijd van het jaar gaat hij voor een top tien klassering.

Frank rijdt bij IAM Cycling, die dit seizoen een wildcard ontvingen van organisator ASO voor de Ronde van Frankrijk. Het zal voor hem een tweede deelname worden aan de drieweekse wedstrijd. In 2010 kwam hij tijdens de proloog in Rotterdam echter al ten val, en moest hij daarna opgeven. Een rit in lijn heeft hij dus nog niet gereden in de Tour.

Nu is de 27-jarige renner van plan het een stuk beter te doen. “We gaan kijken hoe ver ik kan komen”, vertelt hij tegen Radsport-news. “Maar ik wil proberen om me in de top tien neer te zetten aan het einde van de ronde.”

Eerst zal de renner uit Luzern de Ronde van Zwitserland betwisten. In die wedstrijd gaat hij voor de overwinning rijden. Vorig jaar eindigde hij vijfde. “Ik ga nog één a twee etappes verkennen, maar het meeste ken ik al wel. De moraal is in elk geval ook goed.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.