Mathias Vacek is de nieuwe Europese tijdritkampioen bij de junioren, Uijtdebroeks negende
foto: Cor Vos
maandag 24 augustus 2020 om 11:56

Mathias Vacek is de nieuwe Europese tijdritkampioen bij de junioren, Uijtdebroeks negende

Mathias Vacek heeft het Europees kampioenschap tijdrijden voor junioren achter zijn naam gezet. Op het 25,6 kilometer lange parcours rond Plouay was de Tsjechische renner sneller dan Marco Brenner, die komend jaar voor Team Sunweb rijdt, en Lorenzo Milesi.

Vacek (18) was de dertiende renner aan de start en moest dus een scherpe tijd neerzetten om de 23 renners na hem vóór te blijven. De Tsjech stelde niet teleur en zette met 32m39s de snelste tijd op de tabellen. Toen was het afwachten wat de tegenstand zou doen, onder wie de beloftevolle Cian Uijtdebroeks. De Belg, die op de interesse kan rekenen van meerdere WorldTeams, bleef 1m12s verwijderd van de toptijd en werd uiteindelijk negende.

De Italiaan Lorenzo Milesi kwam dichtbij, maar moest achttien seconden toegeven op Vacek. Ten slotte kon enkel Marco Brenner nog roet in het eten gooien. De talentvolle Duitser, die al verzekerd is van een contract voor volgend seizoen bij Team Sunweb, vormde een echte bedreiging voor de lijstaanvoerder, maar ook hij moest zijn meerdere erkennen in de Tsjech. Die bleek als enige het parcours rond Plouay boven de 47 per uur te kunnen afleggen.

Na Uijtdebroeks was Alex Segaert op de twaalfde plaats (op 1m21s) de tweede Belg in de uitslag. De eerste Nederlander was Loe van Belle op de zestiende plek, op 1m38s van de winnaar. Huub Artz eindigde als 25e (op 2m42s).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.