Mathieu van der Poel: “Absoluut genieten onder deze condities”
foto: Cor Vos (archiefbeeld)
vrijdag 2 augustus 2019 om 19:45

Mathieu van der Poel: “Absoluut genieten onder deze condities”

Mathieu van der Poel moet zich als een vis in het water hebben gevoeld op het doorweekte en modderige parcours van de shorttrackrace in Val di Sole. In de slotronde schudde hij Henrique Avancini af om vervolgens naar de winst te soleren.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De weersomstandigheden hadden niet veel beter gekund”, reageerde Van der Poel na afloop van de korte wedstrijd over negen rondes in het flashinterview. “Eigenlijk is het zelfs moeilijker om hier met een mountainbike over te rijden dan met een crossfiets. Maar ik geniet absoluut van deze condities.”

Ronde na ronde reed de kersverse Europese kampioen aan de zijde van Henrique Avancini, tot hij de Braziliaan in de slotronde afschudde met een snedige versnelling. “Ik denk dat hij mijn grootste rivaal is in de shorttrackraces. Hij is erg explosief, erg sterk ook op de niet zo lange beklimmingen en een goede atleet om mee te strijden. Hij wil er altijd voor rijden, dus dat is mooi.”

“Het is niet verkeerd om onder deze omstandigheden hier te koersen”, antwoordde hij op de vraag of hij op meer regen hoopt voor de crosscountry op het lange circuit van zondag. “Ik zag dat het weer normaal gesproken oké was voor dit weekend, maar het wordt hoe dan ook een lastige wedstrijd.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.