Mathieu van der Poel: “Af en toe is wielrennen op de weg saai”
foto: Marcel Koch
zaterdag 8 december 2018 om 10:31

Mathieu van der Poel: “Af en toe is wielrennen op de weg saai”

Mathieu van der Poel denkt dat het aanvaarden van de saaiheid en het zuinige koersgedrag het allermoeilijkste wordt als hij aan zijn wegseizoen gaat beginnen. Dat zegt hij in een uitgebreid interview met Het Nieuwsblad. Van der Poel reageert daarmee op uitspraken van Peter Sagan, die vindt dat het wielrennen in negatieve zin is veranderd.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Sagan kwam onlangs uitgebreid in de media naar aanleiding van een interview, waarin hij openlijk denkt aan het einde van zijn carrière op de racefiets. De Slowaak, die voor het eerst in drie jaar niet als wereldkampioen aan een nieuw seizoen begint, vindt dat het wielrennen in negatieve zin is veranderd. Van der Poel wordt vaak vergeleken met Sagan, als renner, maar ook als persoon.

“Ik ken Sagan eigenlijk niet. Ik heb hem één keer gezien, op een na-Tourcriterium in Sint-Niklaas of zo”, zegt Van der Poel. “Toen hebben we kort gepraat, een foto genomen samen. En ja, ergens snap ik de vergelijking wel. Omdat hij ook die speelse uitstraling heeft op de fiets. Ik heb het al vaak gezegd: dat speelse wil ik zelf zo lang mogelijk vasthouden.”

Mountainbike
Sagan gaf aan het wegwielrennen saai te vinden en Van der Poel denkt dat de Slowaak niet de enige is. “Er zijn veel renners die wegwielrennen een beetje saai vinden, denk ik. Greg Van Avermaet heeft daar ook eens iets over gezegd. Dat zijn ook mannen die je vaak op de mountainbike ziet trainen. Het is gewoon zo: af en toe is wielrennen op de weg saai.”

Die saaiheid aanvaarden en zo zuinig mogelijk koersen zijn wel elementen waar Van der Poel mee moet omgaan als hij zich komend seizoen wil mengen in de klassiekers, waarin hij aan de start verschijnt. “Dat zal voor mij het allermoeilijkste worden. Het zal moeten. Ik heb al langere koersen gewonnen. Ik denk wel dat ik het kan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.