Geen breuken voor Mathieu van der Poel na zware valpartij
woensdag 20 maart 2019 om 18:20

Geen breuken voor Mathieu van der Poel na zware valpartij

Update Mathieu van der Poel heeft geen breuken overgehouden aan zijn zware valpartij in Nokere Koerse. Dat maakte zijn ploeg Corendon-Circus zojuist bekend. De Nederlands kampioen kan wellicht zijn wegprogramma verder afwerken zoals gepland.

‘Nokere Koerse liep voor ons helemaal mis in de finale’, meldt Corendon-Circus. ‘Een lelijke val van Mathieu van der Poel in de laatste honderden meters, waarna hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig werden er geen breuken vastgesteld, enkel kneuzingen en schaafwonden. Zonder onvoorziene wendingen kan Mathieu zijn wegprogramma afwerken zoals gepland.’

Vermoedelijk hervat hij de koers komende zondag al tijdens de Grand Prix de Denain.

Eerste wegkoers op Vlaamse bodem
De kopman van Corendon-Circus reed vandaag zijn eerste wegkoers van het seizoen op Vlaamse bodem. Tijdens de wedstrijd liet hij zich al een aantal keer prominent zien door te versnellen op de kasseistroken. Hij leek voor de zege te gaan sprinten, maar in het gedrang wat op vierhonderd meter van de finish in een valpartij ontaarde.

De valpartij leek te worden veroorzaakt door Sunweb-renner Max Walscheid die, nadat hij de leadout had verzorgd voor Cees Bol, zich door het midden van de groep liet uitzakken. De Duitser kwam daarbij zelf ook ten val net als Matteo Moschetti en Floris Gerts. Van der Poel werd na zijn val afgevoerd per ambulance naar het ziekenhuis van Oudenaarde.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
20 maart 2019 20:23
Duidelijk niet gewend om in een peloton te rijden. Daar is nog werk aan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.