Mathieu van der Poel begint World Cup Val di Sole met winst

Mathieu van der Poel begint World Cup Val di Sole met winst

© Orange Pictures / SF-Rob Jones

vrijdag 6 juli 2018 om 23:14

Mathieu van der Poel is het wereldbekerweekend in Val di Sole uitstekend begonnen. Onze landgenoot wist – vijf dagen nadat hij de Nederlandse titel op de weg greep – het onderdeel Short Track te winnen in Italië. Van der Poel verwees wereldkampioen Nino Schurter naar de tweede plek.

Schurter kwam zeven seconden na Van der Poel over de finish. De Fransman Maxime Marotte volgde op tien seconden als derde. Wereldbekermanches worden voorafgegaan door een Short Track op vrijdag, door Mountainbike.be ook wel een criterium voor mountainbikers genoemd. Deze wedstrijden duren ongeveer 25 minuten en worden verreden op brede parcoursen tussen de 1 en 1,5 kilometer lang. De strijd wordt daardoor tactischer.

Met de Short Track zijn wereldbekerpunten te verdienen. Daarmee hoopt de UCI alle grote namen aan de start te krijgen. “In de shorttrack zijn de helft van de punten te verdienen die zondag in de crosscountry op het spel staan. Bijzonder veel dus”, aldus Mountainbike.be. Daarnaast is de uitslag bepalend voor de startopstelling van de World Cup-wedstrijd van zondag. “De eerste zestien renners mogen de eerste twee startlijnen mogen innemen”, gaf de UCI aan bij de regelwijziging.

Anne Tauber tweede bij vrouwen
Ook de vrouwen werkten een Short Track af in Val di Sole. De winst ging naar de Deense Annika Langvad, die onze eigen Anne Tauber vijf seconden voorbleef. De derde plaats was voor Alessandra Keller uit Zwitserland. Anne Terpstra haalde de finish niet, terwijl Anna van der Breggen, die dit weekend een uitstap maakt naar de mountainbike, niet meedeed aan het Short Track-onderdeel.

Volledige uitslagen

Dit artikel delen:

20 Reacties

zipp404 6 juli 2018 om 23:23

Een hele grote in wording. Ooit vlamt MVDP over de keien van Roubaix, Vlaamse helingen en Waalse heuvels.

0
Freddy de Fries 7 juli 2018 om 01:56

Held!

0
maartensnijders 7 juli 2018 om 02:02

Potdomme die olympische droom is toch wel heel mooi

0
mark vv 7 juli 2018 om 07:01

Klasbak!

0
Olly 7 juli 2018 om 07:20

ik hoop alleen dat WvA niet op de MTB gaat rijden. ;-)

0
Jean Dumas 7 juli 2018 om 08:01

Gaat hij ook de baan op? Vast goed te combineren met veldritseizoen,

0
Spruch 7 juli 2018 om 08:16

@Olly
Want? Dan ziet hij het hele seizoen de hielen van Matthieu? Het is niet voor niks dat Van Aert eerder de overstap naar de weg aan her maken is, hij wil ook wel eens wat vaker winnen ;).

0
wielrenner 7 juli 2018 om 08:23

Ik denk dat we maar eens meer naar de MTB wedstrijden moeten gaan kijken i.p.v ons blind te staren op al die wegkoersen. Let maar weer op vandaag in de tour, de zoveelste ontsnapping van de dag, keuvelende renners in het peloton en dan in de laatste 50 km de sprintploegen op kop.
Net zoals veldrijden, maar meer nog de MTB wordt ongelofelijk onderschat als discipline. Niet alleen conditie maar vooral techniek en tactiek spelen een veel beduidender rol in de sport. Daar wint wél de beste en dat willen we toch?
Kortom wielerflits zet s.v.p de MTB maar eens meer op de kaart en maak de sport maar eens bekend onder de wielerflitsers, net zoals het dameswielrennen.Een frisse wind als vervanger voor al dat geneuzel omtrent SKY, al die dopingshit etc.

Kijk zondag maar eens naar de MTB worldcup en dan snapt iederéén waarom MVDP daar rijdt.

0
Sebas 7 juli 2018 om 08:28

@ wielrenner

Adviseer je een abonnementje (volgens mij gratis) op redbulltv. Alle Worldcups gratisch te bekijken. Genieten man, die MVP!

0
Fast Freddy 7 juli 2018 om 08:39

@wielrenner in veldrijden en mtbwint vaak de sterkste. Juist daarom is taktiek van minder belang dan bij wegwielrennen. Offroad is man tegen man, op de weg een ploegenspel. Het is maar net waar je van houdt.
Met de sprint etappes in een rittenkoers noem je natuurlijk wel de meest saaie variant van het wegwielrennen. Ik weet niet of je het NK hebt gezien? Het kan namelijk ook anders.

0
Pol 7 juli 2018 om 08:41

Nu ook de discussi speelt wie is er beter van Aert of van der Poel. Even een paar cijfers Van der Poel heeft 3998 UCI punten totaal. En van Aert heeft er 3312 totaal een groot verschil.Het gaat hier in meerdere disciplines van de wielersport.

0
Mwielerfan 7 juli 2018 om 08:41

Als de beste altijd wint wordt het meestal voorspelbaar en dat willen we juist helemaal niet

0
wielrenner 7 juli 2018 om 09:27

@sebas, die heb ik genoteerd thanks.
@fast Freddy, ik was er zelf aanwezig. Ja maar hoe komt het dat het ook anders kan?
Omdat MVDP met een “MTB/cyclocross” mentaliteit de knuppel in het hoenderhok gooit.

0
assen 7 juli 2018 om 09:51

Wie onderschat MtB?
Je hoeft maar te kijken welke renners er van het MtB afkomen en gaan wegwielrennen, dan stop je wel met die onderschatting.

0
Col du Bramont 7 juli 2018 om 10:19

https://www.redbull.tv/live-events

Quote:
Sebas – 7 juli 2018 om 08:28

@ wielrenner

Adviseer je een abonnementje (volgens mij gratis) op redbulltv. Alle Worldcups gratisch te bekijken. Genieten man, die MVP!

Valt via deze link het live te volgen? Ik zag gisteren wel wat (mooie!) beelden op euro maar die zenden de race dacht ik niet uit.
Waar anders kan ik een live stream vinden? For free uiteraard :).

0
Fast Freddy 7 juli 2018 om 10:53

@wielrenner MVP speelde zeker een grote rol. Maar door het op te hangen aan zijn offroad achtergrond doe en èn een hoop andere aanvallend ingestelde wegrenners tekort èn zeg je eigenlijk dat voormalige offroaders aanvallers zijn. Dit is mij met bijvoorbeeld Evans, Hesjedal, Boom, Vuillermoz, Peraud niet opgevallen, om maar een willekeurig zwikkie te noemen.
MVP maakt spektakel waar hij ook rijdt.

0
Tour 7 juli 2018 om 11:29

@ Cola du ja via Redbull TV een app is het prima te volgen. Ik gebruik mijn telefoon en via Google Chrome kijk ik dan op tv.
Zo als vanmorgen de herhaling, zeg maar.
Kijken wanneer het uitkomt.

Scheurter gaf nog aan dat hij verwacht dat enkele renners op vrijdag hun kruid voor zondag verschoten hebben.
Hij weet misschien niet hoe vol een cyclocross weekend zit met inspanningen.

0
Martos 7 juli 2018 om 11:36

Voor zij die een Ziggo abonnement hebben, morgen op Ziggo Sport Extra 2 (KPN kanaal 238), live verslag om 14:30. Verder zal er ook wel ergens een stream te vinden zijn.

0
Eric Timmermans 7 juli 2018 om 12:10

Het is geen nieuws als Mathieu wint. Alleen op welke fiets is het nieuws.

0
Olly 7 juli 2018 om 13:30

@wielrenner +1.
Ik doe zelf ook aan mountainbiken. Leuk en afwisselend om te doen, zeer zeker zwaar.
Ik zou het persoonlijk heel leuk vinden als we (weer) iemand krijgen die meedraait in de top van wereld. En tevens als er wat meer aandacht aan wordt geschonken, door meerdere media’s. Meestal gebeurd dit ook als er een NL’er goed presteert.
FF afwachten dus dan maar :-)

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.