Mathieu van der Poel beslist volgende maand definitief over wegprogramma
foto: PhotoPress.be
dinsdag 27 november 2018 om 08:27

Mathieu van der Poel beslist volgende maand definitief over wegprogramma

Het voorjaar komt dichterbij en daar waar de voorjaarsklassiekers hun nieuwe parcours openbaren, hopen zij ook op de aanwezigheid van Mathieu van der Poel, die in 2019 voor het eerst een klassiek voorjaar zal rijden. Dwars door Vlaanderen lijkt zeker te zijn van de deelname van Van der Poel, evenals de Omloop Het Nieuwsblad en Gent-Wevelgem óf de E3 Binckbank Classic. Althans, dat schrijft Het Laatste Nieuws. Ploegleider Christoph Roodhooft zal op 17 december het programma van zijn pupil bekendmaken.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Corendon-Circus is afhankelijk van wildcards voor de klassiekers omdat het in het bezit is van een ProContinental-licentie. Problemen zal het waarschijnlijk niet opleveren; het is een publiek geheim dat Wouter Vandenhaute, manager van de Flanders Classics, de Nederlander overal graag aan de start ziet. “Ik heb gepraat met Mathieu, vader Adrie en de broers Roodhooft. De contacten zijn zeer goed”, vertelt Vandenhaute in zijn hoop om de Nederlands kampioen aan de weg aan de start te krijgen van zijn koersen.

Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix
Slaat Van der Poel de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix dan over? Daar zijn nog geen beslissingen over genomen. Het Nieuwsblad weet te melden dat de twee monumenten nog niet op het prioriteitenlijstje staan van de veldrijder. Van der Poel zal waarschijnlijk echter geen nee zeggen als de organisatoren hem toch aan de start willen.

Vrijdag vertrekt Corendon-Circus op trainingskamp naar Spanje. Daar zullen de knopen definitief worden doorgehakt voor Van der Poel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.