Mathieu van der Poel blijft ook in Hoogstraten ongeslagen in de Superprestige

zondag 10 februari 2019 om 15:59
Mathieu van der Poel blijft ook in Hoogstraten ongeslagen in de Superprestige

foto: Photopress.be

Mathieu van der Poel heeft in Hoogstraten de voorlaatste manche van de Superprestige op zijn naam geschreven. De wereldkampioen kreeg tot twintig minuten voor het einde tegenstand van Toon Aerts, maar rekende al bij al makkelijk af met de Belgische kampioen. Voor Van der Poel is het zijn zevende zege in zeven manches, en zijn dertigste in totaal.

Net als gisteren in Lille was de openingsronde een prooi voor snelle starter Quinten Hermans. Wereldkampioen Mathieu van der Poel was meteen mee, maar hij had vooraf aangegeven dat hij zijn aanval vandaag in ieder geval wat langer zou uitstellen dan gisteren in Lille. Op die manier geraakten ook mindere starters Toon Aerts en Eli Iserbyt na een ronde weer vooraan.

Toon Aerts is geen afwachtend type, zo bewees hij ook vandaag weer. Eens hij vooraan was komen postvatten, was hij degene die de forcing voerde. Beetje bij beetje nam hij samen met Van der Poel afstand van de andere renners, die in de modder van Hoogstraten over een iets te kleine motor bleken te beschikken om mee te doen voor de overwinning. Minder goed verging het die andere Van der Poel, David, intussen. Net als onder andere Gianni Vermeersch en Michael Vanthourenhout ging hij zwaar onderuit in een venijnige bocht, en moest hij zelfs worden weggedragen op een draagberry.

Wereldkampioen Van der Poel wachtte tot halfkoers om Aerts een eerste keer uit het wiel te rijden. Van der Poel pakte uit met een technisch hoogstandje op de schuine kant, reed maximaal zes seconden weg, maar reed dan lek. Aerts kreeg dus een herkansing, en greep die kans ten volle. De Belgische kampioen nam de technische passages als eerste en verhinderde zo dat Van der Poel opnieuw kon toeslaan.

Twintig minuten voor het einde was het vat dan toch af bij Aerts. De renner uit Rijkevorsel begon de vermoeidheid te voelen en ging enkele malen kort na elkaar onderuit. In korte tijd verloor Aerts heel veel terrein op Van der Poel, die vandaag zijn dertigste overwinning van het seizoen greep. Daarachter toonde Van Kessel zich de beste van een groepje van drie voor het brons.

Superprestige veldrijden 2018-2019
Uitslag manche 7: flag-be Hoogstraten

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea) op 37s
3. flag-nl Corne van Kessel (Telenet-Fidea) op 54s
4. flag-be Eli Iserbyt (Marlux-Bingoal) op 58s
5. flag-gb Tom Pidcock (TP Racing) op 1m21s
6. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Fidea) op 1m35s
7. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea) op 1m50s
8. flag-nl Joris Nieuwenhuis (Sunweb) op 2m05s
9. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus) in z.t.
10. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 2m24s

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.