Mathieu van der Poel: “Brabantse Pijl zou mij het beste moeten liggen”

maandag 17 december 2018 om 13:13

Corendon-Circus heeft vandaag in Amsterdam het wegprogramma van 2019 bekendgemaakt. Mathieu van der Poel zal volgend jaar onder meer Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race rijden. “Het is allemaal nog nieuw, dat maakt het wel spannend”, verklaart Van der Poel voor de camera van WielerFlits.

Met de ProContinentale status van Corendon-Circus is het nu mogelijk om met een wilcard aan de grootste koersen mee te doen. “Ik kijk wel uit naar de Ronde van Vlaanderen. Dat is een monument, dat spreekt de hele wereld tot de verbeelding. Dat is iets unieks”, aldus Van der Poel.

Er wordt bewust de keuze gemaakt om Parijs-Roubaix links te laten liggen. “Roubaix valt ongelukkig tussen de Ronde en de Brabantse Pijl/Amstel Gold Race. Ik wil ook niet te veel hooi op mijn vork nemen”, is hij heel bewust bezig met zichzelf niet teveel te belasten. “En het is sowieso ook wel leuk om Roubaix achter de hand te houden voor één van de komende jaren.”

Ondanks dat het zijn eerste keer is, staat hij met voorzichtige ambitie aan de start. “Winnen zal lastig worden, maar ik hoop wel gewoon voorin te zitten bij de eerste schifting. Het lijkt me leuk om die koersen vooraan mee te kunnen rijden”, legt hij zichzelf weinig druk op. “De Brabantse Pijl zou mij van die koersen het beste moeten liggen.”

Tijdens het voorbij EK op de weg reed Van der Poel met de besten mee vooraan en moest hij zich tevreden stellen met een tweede plaats. Nu zou ook het parcours van het aanstaande WK in Yorkshire hem moeten liggen. “Ik ken de streek daar, het is een parcours dat ik moet aankunnen”, aldus Mathieu. “Maar eerst is het weer eens tijd om daar (WK veldrijden, red.) te winnen.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.