Lichte hersenschudding voor Van der Poel na val in Brugge-De Panne
foto: Cor Vos
woensdag 21 oktober 2020 om 19:40

Lichte hersenschudding voor Van der Poel na val in Brugge-De Panne

Mathieu van der Poel is hard gevallen in de Driedaagse Brugge-De Panne. De Nederlands kampioen van Alpecin-Fenix maakte deel uit van de kopgroep en kwam op 16 kilometer van de meet ten val in een gracht. De koers werd gekenmerkt door harde windstoten.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel probeerde in de kopgroep op te schuiven aan de kant van de weg, maar door een manoeuvre in die groep kwam de winnaar van de Ronde van Vlaanderen in de graskant terecht. Sven Erik Bystrøm zou met zijn elleboog Van der Poel geraakt hebben, waarna de Nederlander geen ruimte meer had om uit te wijken. Hij kreeg er takken in zijn gezicht, viel de gracht en bleef daar enige tijd liggen.

Met hulp van zijn ploegleiders werd Van der Poel overeind geholpen. Hij stapte vervolgens zelf de gracht uit en de volgwagen in. Een toegesnelde ambulance was niet nodig.

De Driedaagse Brugge-De Panne was voor MVDP de laatste koers van het wegseizoen. Op 12 december duikt de wereldkampioen cross weer het veld in, dan start hij in de Scheldecross. (14.48 uur)


Update – 19.40 uur

Na zijn val in de Driedaagse Brugge-De Panne werd Mathieu van der Poel niet afgevoerd naar het ziekenhuis, liet zijn ploeg Alpecin-Fenix woensdagavond weten in een verklaring. Hij werd door de teamdokters onderzocht en er werd een lichte hersenschudding vastgesteld. De dokters checken de situatie morgenvroeg opnieuw, maar de Nederlandse kampioen stelt het dus goed.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.