‘Mathieu van der Poel crosst bijna vier ton bij elkaar’

dinsdag 12 februari 2019 om 11:27
‘Mathieu van der Poel crosst bijna vier ton bij elkaar’

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel boert goed deze winter. De wereldkampioen, die ook dit veldritseizoen weer met kop en schouders boven de concurrentie uitsteekt, zal vermoedelijk uitkomen op bijna vier ton aan start- en winstpremies.


Met dertig overwinningen in 32 wedstrijden is Mathieu van der Poel hard op weg om zijn seizoensrecord van vorig jaar te evenaren. Deze dominantie brengt daarnaast aardig wat geld in het laatje van de Nederlandse veelvraat. Ervan uitgaande dat MvdP ook zijn twee laatste crossen van het seizoen weet te winnen (Van der Poel rijdt enkel nog de Superprestige in Middelkerke en de Brico Cross in Hulst) zal hij volgens berekeningen 389.460 euro aan premies hebben verdiend. Die inschatting maakt Het Laatste Nieuws op basis van meetbare cijfers van deze crosswinter.

Momenteel staat de teller van de Nederlander op een goede drieënhalve ton. Als de wereldkampioen van Corendon-Circus er komend weekend inderdaad in slaagt het eindklassement van de Superprestige op zak te steken komt daar in ieder geval nog eens €30.000 bij.

Ook bij Wout van Aert rinkelde de kassa de voorbije maanden aardig. De drievoudig wereldkampioen haalde deze winter ruim €250.000 aan premies op. Dat is weliswaar bijna anderhalve ton minder dan zijn Nederlandse rivaal, maar dit is nog altijd een zeer lucratief crossseizoen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

achtpuntzes 12 februari 2019 om 16:32

edit wf: laat trollgedrag achterwege

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.