Mathieu van der Poel denkt dit seizoen niet meer te mountainbiken
foto: Cor Vos
maandag 13 juli 2020 om 12:05

Mathieu van der Poel denkt dit seizoen niet meer te mountainbiken

Mathieu van der Poel denkt niet dat hij dit seizoen nog in wedstrijdverband op de mountainbike in actie komt. Normaal gezien was hij over precies twee weken van start gegaan in de olympische mountainbikewedstrijd, maar het coronavirus schopte alle plannen in de war.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ook van de Wereldbeker mountainbike komt dit seizoen weinig terecht. Na de uitbraak van het coronavirus werd de ene na de andere wedstrijd afgelast of uitgesteld. Medio mei kwam de UCI met een nieuwe kalender, maar ook daarvan staat alleen nog de dubbele ronde in Nové Město overeind. Die wedstrijd overlapt echter met Luik-Bastenaken-Luik, waar Van der Poel normaal gesproken van start gaat met de wegploeg van Alpecin-Fenix.

“De wereldbeker mountainbike van Les Gets was te combineren met de nieuwe wegkalender, maar Les Gets gaat ook niet meer door. Zo zal mountainbiken er dit jaar niet meer van komen”, zegt de Europese kampioen in een uitgebreid interview met Het Nieuwsblad. “Ik wil ook niet zomaar ergens één wedstrijdje tussendoor doen. De overstap naar de mountainbike blijft voor mij de lastigste. Ik wil me er op zijn minst een beetje op kunnen voorbereiden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.