Mathieu van der Poel deze week in Noorwegen terug op de weg
foto: Cor Vos
maandag 12 augustus 2019 om 20:10

Mathieu van der Poel deze week in Noorwegen terug op de weg

Mathieu van der Poel hervat donderdag de competitie op de weg in de Arctic Race of Norway. Na zijn zege in de Amstel Gold Race verruilde hij zijn racefiets voor de mountainbike om mee te doen aan de Wereldbeker. Nu keert hij terug op de weg in aanloop naar het WK wielrennen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vorig seizoen wist Van der Poel zijn eerste koers in de rood-wit-blauwe kampioenstrui meteen te winnen in de Arctic Race of Norway. In de openingsetappe naar Kirkenes was de Nederlander van Corendon-Circus op een hellende strook veruit de sterkste. Ook in de slotetappe naar Alta kwam hij winnend over de streep en greep hij de eindwinst in het puntenklassement.

Donderdag keert hij terug in de Noorse rittenkoers, nadat hij vier maanden geleden zijn racefiets tijdelijk wegzette om te kunnen mountainbiken. Sindsdien zegevierde hij in de Wereldbeker Cross Country liefst vijfmaal op de Short Track en drie keer op het lange parcours. Afgelopen weekend was hij nog de beste in het Zwitserse Lenzerheide. Ook werd hij Europees kampioen.

Via de Arctic Race of Norway en de Tour of Britain werkt hij toe naar het WK wielrennen over zes weken in Yorkshire, waar hij een gooi wil doen naar de wereldtitel op de weg. In Noorwegen wordt hij bijgestaan door de Belgen Dries De Bondt, Jimmy Janssens, Stijn Devolder en Otto Vergaerde en de Noorse baanspecialist Lasse Norman Hansen.

Selectie Corendon-Circus voor de flag-no Arctic Race of Norway 2019
flag-be Dries De Bondt
flag-be Stijn Devolder
flag-be Jimmy Janssens
flag-no Lasse Norman Hansen
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-be Otto Vergaerde

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.