Mathieu van der Poel: “Dit is de manier waarop ik graag koers”
foto: Cor Vos
vrijdag 25 maart 2022 om 17:18

Mathieu van der Poel: “Dit is de manier waarop ik graag koers”

Mathieu van der Poel boekte in de vierde etappe van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali zijn eerste overwinning van het seizoen. De kopman van Alpecin-Fenix deed dat op geheel eigen wijze: nadat hij zestig kilometer in de aanval had gereden en op tien kilometer van de streep was teruggepakt, won hij in Montecatini Terme de massasprint.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Eerlijk gezegd verwachtte ik het eigenlijk niet meer”, vertelde Van der Poel na afloop. “Ik had een groot gat na de afdaling van de lange klim en vervolgens kwam ik bij de kopgroep. Het was een mooie voorsprong, maar ze reden het dicht. Daarna richtte ik me op de sprint. Ik probeerde wat te herstellen en ik voelde dat ik nog altijd de benen had om een goede sprint te rijden.”

De allrounder had zich geamuseerd, vertelde hij verder. “Ik voelde me goed vandaag en heb me vermaakt. Dit is de manier waarop ik graag koers. Of ik nooit opgeef? Nee, althans, dat probeer ik. Hoe het morgen gaat, weet ik niet. Het is afwachten hoe ik me dan voel na deze inspanning”, zei hij tot slot.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.