Mathieu van der Poel domineert wederom in Gavere
Foto: Photopress.be
zondag 11 november 2018 om 16:07

Mathieu van der Poel domineert wederom in Gavere

Mathieu van der Poel is de winnaar van de Superprestigecross in Gavere. De Europese kampioen deed wat van hem verwacht werd en rekende af met Toon Aerts en wereldkampioen Wout van Aert.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Aerts volgt Van der Poel
Europees kampioen Mathieu van der Poel besloot er ook vandaag weer vroeg in te vliegen. Van der Poel nam de snelste start, dook als eerste het veld in en vervolgens was er geen houden aan. Zijn grote concurrent, wereldkampioen Wout van Aert, had zich laten wegdrummen en belandde in positie zes.

Wél mee met Van der Poel: Toon Aerts, elf dagen geleden nog winnaar van de Koppenbergcross en bezig aan een ijzersterk seizoen. Na amper één ronde ploeteren in het loodzware Gavere was het verschil tussen het duo aan de leiding en de wereldkampioen al opgelopen tot bijna twintig seconden.

Beslissing na 20 minuten
Van der Poel vroeg zelden om een overname en zette Aerts in elke bocht en afdaling weer onder druk, waarna de renner uit Rijkevorsel telkens enkele meters moet dichtrijden. Onmogelijk om dat vol te houden, zo bleek. Want na iets meer dan twintig minuten cross besliste de Europese kampioen dat het tijd was voor zijn verwachtte soloslim: Van der Poel haalde bergop stevig uit en was dan toch alleen.

Aerts moest even herstellen van die uppercut en kreeg halfweg het gezelschap van Van Aert. De twee bleven spartelen op iets meer dan een halve minuut van de eenzame leider, tot Aerts zijn tweede adem vond en richting het zilver reed. Van Aert – gisteren in Niel nochtans niet van de partij – moest zich tevreden stellen met de derde plek.

foto: Photopress.be

Superprestige veldrijden 2018-2019
Uitslag manche 4: flag-be Gavere

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus)
2. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) +24s
3. flag-be Wout van Aert (Cibel-Cebon) +36s
4. flag-gb Tom Pidcock (TP Racing) +1m41s
5. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea Lions) +1m51s
6. flag-be Tom Meeusen (Corendon-Circus) +2m19s
7. flag-be Quinten Hermans (Telenet-Fidea Lions) +2m32s
8. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) +2m54s
9. flag-be Gianni Vermeersch (Steylaerts-777) +3m35s
10. flag-be Nicolas Cleppe (Telenet-Fidea Lions) +3m50s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.