Mathieu van der Poel dwaalde af in Zonhoven: “Ik was een beetje nonchalant”
zondag 16 december 2018 om 16:50

Mathieu van der Poel dwaalde af in Zonhoven: “Ik was een beetje nonchalant”

Mathieu van der Poel vond zichzelf in de slotfase van de Superprestige-veldrit van Zonhoven nonchalant. Dat vertelde de Europees kampioen na afloop in het flashinterview. “Op het einde was ik niet meer geconcentreerd genoeg. Ik was een beetje nonchalant”, aldus Van der Poel, die weer met overmacht wist te winnen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is echt wel een lastige cross. Ik heb een tempo gekozen en dat een uur aangehouden”, aldus de Nederlander, die andermaal de concurrentie over de knie legde. Hij is tevreden met zijn huidige vorm en zijn zoveelste zege van het seizoen. “Ik heb liever mijn papieren dan die van de rest op dit moment. Ik ben tevreden.

‘David vertrok heel snel in die eerste ronde’
“Het was de schuld van mijn broer dat ik zo vroeg vertrok”, wijst Mathieu naar David. “Hij vertrok heel snel in die eerste ronde. Ik nam over om hem mee te nemen, maar toen ik omkeek, had ik plots een heel grote voorsprong. Dat was een teken om door te rijden.”

Maandag staat in Amsterdam de ploegpresentatie van Corendon-Circus op het programma. Daar wordt onder meer het grootste deel van het wegprogramma van Van der Poel bekend. “Hoeveel wildcards ik ga krijgen voor het voorjaar? Ik weet het zelf niet. Maar ik ga wel een mooi wegprogramma rijden, met een paar topklassiekers. Morgen geef ik meer uitleg”, aldus de 23-jarige alleskunner.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.