Mathieu van der Poel eert grootvader Raymond Poulidor met bijzondere fiets
foto: Alpecin-Deceuninck/Canyon
zondag 9 juli 2023 om 12:21

Mathieu van der Poel eert grootvader Raymond Poulidor met bijzondere fiets

Voor Mathieu van der Poel zal het een zeer emotionele dag worden in de Tour de France. De rit gaat namelijk van start in Saint-Léonard-de-Noblat, waar de Franse wielerheld en zijn grootvader Raymond Poulidor vrijwel heel zijn leven heeft gewoond. Van der Poel en zijn ploeg Alpecin-Deceuninck laten dit niet zomaar passeren.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel heeft dankzij zijn fietsconstructeur Canyon een gepersonaliseerde fiets gekregen voor de negende etappe, die zal eindigen op de flanken van de beruchte Puy de Dôme, waar zijn grootvader in 1964 een legendarisch duel uitvocht met Jacques Anquetil.

Alpecin-Deceunck heeft op social media enkele foto’s gedeeld van de unieke ‘Poupou-fiets’. Op de bovenbuis zijn meerdere historische afbeeldingen geprint, waaronder de iconische foto van Raymond Poulidor en Jacques Anquetil in de Tour van 1964 op de Puy de Dôme, waar de rit vandaag finisht.

Een bijzonder emotionele Mathieu van der Poel kreeg voor de start van de negende etappe ook nog een speciale fiets van zijn grootvader cadeau. De renners van Alpecin-Deceuninck zullen vandaag – ter ere van Poulidor – overigens ook in een aangepast tenue rondkoersen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.