Mathieu van der Poel keert terug in peloton na lange achtervolging
foto: Cor Vos
zondag 21 april 2024 om 14:55

Mathieu van der Poel keert terug in peloton na lange achtervolging

Update Mathieu van der Poel kijkt tegen een grote achterstand aan in Luik-Bastenaken-Luik. De wereldkampioen zat tot twee keer toe achter een valpartij, waarna hij heel wat tijd verloor. Naast Van der Poel zitten ook onder meer Tom Pidcock, Aleksandr Vlasov en Valentin Madouas in die ongunstige situatie.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op een kleine 100 kilometer van de streep werd het peloton opgeschrikt door twee valpartijen. De eerste was een kleine, maar bij de tweede waren heel wat renners betrokken. Van der Poel ging zelf niet tegen de grond, maar werd wel opgehouden. Hij verloor, samen met een aantal andere favorieten, meteen een kleine minuut.

In het peloton stonden ze ondertussen ook niet stil. Meer zelfs, UAE Emirates en Israel-Premier Tech trokken door. De troepen van Van der Poel moesten daardoor alle zeilen bijzetten, maar vooraan viel het niet meer stil. Op een tachtigtal kilometer van de streep bedraagt zijn achterstand al anderhalve minuut.

Update om 14.55 uur: Van der Poel keert terug
Na een lange achtervolging van een dertigtal kilometer is Van der Poel teruggekeerd in het peloton. De wereldkampioen deed dat nadat zijn team flink wat werk opknapte, maar toch ook door hulp van de auto’s.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.