Mathieu van der Poel en Marianne Vos vallen in de prijzen door prestaties in maart
Mathieu van der Poel wint de Ronde van Vlaanderen - foto: Cor Vos
dinsdag 16 april 2024 om 12:31

Mathieu van der Poel en Marianne Vos vallen in de prijzen door prestaties in maart

De uitslag van de verkiezing Wielrenners van de maand maart 2024 zijn bekend. Oud-beroepsrenners van de Club 48, de huidige profs van rennersvakbond VVBW en het publiek van WielerFlits konden tot en met vrijdag 12 april stemmen op genomineerde renners, verdeeld over drie categorieën.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bij de mannen ging het tussen Arvid de Kleijn, Olav Kooij en Mathieu van der Poel, bij de vrouwen maakten Shirin van Anrooij, Marianne Vos en Lorena Wiebes kans op de titel wielrenster van de maand maart. De genomineerden voor het grootste talent waren Elmar Abma, Johan Dorussen en Sofie van Rooijen.


Wielrenners van de maand maart 2024

Mathieu van der Poel (29, wegwielrennen)
Mathieu van der Poel kende een indrukwekkende maand maart. Bij zijn seizoendebuut in Milaan-San Remo werd hij tiende en loodste hij ploegmaat Jasper Philipsen hoogstpersoonlijk naar de overwinning. Op Vlaamse bodem ging de wereldkampioen verder met indruk maken. Na een lange solo won hij de E3 Saxo Classic en datzelfde weekend werd hij tweede achter Mads Pedersen in Gent-Wevelgem.

Maar het hoogtepunt van de maand moest nog komen. Op de laatste dag van maart haalde een geweldige MVDP in de Ronde van Vlaanderen snoeihard uit naar de concurrentie. De Nederlander vertrok op een gladde Koppenberg voor een lange solo naar Oudenaarde. Zijn derde overwinning in de Hoogmis maakt Van der Poel mederecordhouder wat betreft het aantal zeges in Vlaanderens Mooiste.

foto: Cor Vos

Marianne Vos (36, wegwielrennen)
Wie de 36-jarige Marianne Vos begin dit seizoen had afgeschreven, zit er volledig naast. De renster van Visma | Lease a Bike werd negende in Strade Bianche, reed naar een vierde plek in de Ronde van Vlaanderen maar was op haar best in Dwars door Vlaanderen. In de midweekse klassieker was de snelle Brabantse sterker dan rensters als Shirin van Anrooij en Lotte Kopecky. Haar overwinning in Waregem betekende haar 250e zege op de weg.

Sofie van Rooijen (21, wegwielrennen)
Sofie van Rooijen maakte in maart veel indruk. In de Drentse Acht van Westerveld klopte de snelle vrouw van VolkerWessels Women de rappe Chiara Consonni in een sprint. Bovendien sprintte de 21-jarige renster in Nokere Koerse en de Volta NXT Classic naar twee vierde plekken.


Marianne Vos en Sofie van Rooijen zijn voor het eerst dit jaar de maandwinnaar in hun categorie, waardoor zij verzekerd zijn van een nominatie voor de verkiezing Wielrenner, Wielrenster en Talent van het Jaar 2024, die dit najaar worden uitgereikt op het jaarlijkse Wielergala van Club 48.

Wielrenner van de maand 2024
Januari en februari: Mathieu van der Poel
Maart: Mathieu van der Poel

Wielrenster van de maand 2024
Januari en februari: Fem van Empel
Maart: Marianne Vos

Talent van de maand 2024
Januari en februari: Tibor Del Grosso
Maart: Sofie van Rooijen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.