Mathieu van der Poel en Marianne Vos vallen opnieuw in de prijzen
foto: Raymond Kerckhoffs
donderdag 16 mei 2024 om 13:31

Mathieu van der Poel en Marianne Vos vallen opnieuw in de prijzen

De uitslag van de verkiezing Wielrenners van de maand april 2024 is bekend. Oud-beroepsrenners van de Club 48, de huidige profs van rennersvakbond VVBW en het publiek van WielerFlits konden tot en met dinsdag 14 mei stemmen op genomineerde renners, verdeeld over drie categorieën.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bij de mannen ging het tussen Marijn van den Berg, Frank van den Broek, Harrie Lavreysen en Mathieu van der Poel, bij de vrouwen maakten Marianne Vos, Lorena Wiebes en kans op de titel wielrenster van de maand april. De genomineerden voor het grootste talent waren Shirin van Anrooij en Mirre Knaven.


Wielrenners van de maand april 2024

Mathieu van der Poel (29, wegwielrennen)
Mathieu van der Poel begon april waarmee hij in maart geëindigd was: winnen. De wereldkampioen won met een voorsprong van maar liefst drie minuten (!) met Parijs-Roubaix, zijn tweede monument van het seizoen. Twee weken later liet de 29-jarige renner van Alpecin-Deceuninck ook zien op compleet ander terrein uit de voeten te kunnen. In Luik wist MVDP namelijk op het podium te eindigen achter Tadej Pogacar en Romain Bardet.

Marianne Vos (36, wegwielrennen)
Marianne Vos blijft dit jaar maar doorgaan met verrassen. Of mag je je momenteel niet meer verbazen over de prestaties van de 36-jarige kopvrouw? Naast een vierde plek in Parijs-Roubaix en een zevende plek in Luik-Bastenaken-Luik won de snelle vrouw maar liefst twee koersen.

Eén van deze koersen is de Amstel Gold Race. De renster van Visma | Lease a Bike wist in de laatste meters nog voorbij een juichende Lorena Wiebes te komen. Ook in de Vuelta wist Vos snel haar ritzege binnen te halen. Op de slotdag van april wist ze namelijk de derde etappe op haar naam te schrijven. Daar zou het in Spanje niet bij blijven voor Vos, maar dat is iets voor de verkiezing van mei…

Shirin van Anrooij – foto: Cor Vos

Shirin van Anrooij (22, wegwielrennen)
Het is een opvallende naam in dit rijtje. Maar ondanks dat Shirin van Anrooij gevoelsmatig al jaren meedraait tussen de grote namen, is ze nog maar 22 jaar oud en valt ze binnen de talentencategorie. De in Goes geboren Van Anrooij werd in de Brabantse Pijl knap vijfde achter namen als Demi Vollering en Elisa Longo Borghini. Ook was ze twaalfde in de Amstel Gold Race.


Shirin van Anrooij is voor het eerst dit jaar de maandwinnaar in haar categorie, waardoor zij verzekerd is van een nominatie voor de verkiezing Talent van het Jaar 2024, die dit najaar worden uitgereikt op het jaarlijkse Wielergala van Club 48. Mathieu van der Poel en Marianne Vos waren al gekwalificeerd voor die jaarverkiezing.

Wielrenner van de maand 2024
Januari en februari: Mathieu van der Poel
Maart: Mathieu van der Poel
April: Mathieu van der Poel

Wielrenster van de maand 2024
Januari en februari: Fem van Empel
Maart: Marianne Vos
April: Marianne Vos

Talent van de maand 2024
Januari en februari: Tibor Del Grosso
Maart: Sofie van Rooijen
April: Shirin van Anrooij

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.