Mathieu van der Poel gaat van start in Kuurne-Brussel-Kuurne
foto: Cor Vos
donderdag 25 februari 2021 om 16:26

Mathieu van der Poel gaat van start in Kuurne-Brussel-Kuurne

Mathieu van der Poel zal zondag dan toch deelnemen aan Kuurne-Brussel-Kuurne. De Nederlandse kampioen maakt deel uit van de definitieve selectie van Alpecin-Fenix. Van der Poel is er aanstaande zaterdag niet bij in Omloop Het Nieuwsblad.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De ploeg heeft besloten om Van der Poel uit te spelen in Kuurne-Brussel-Kuurne, en niet Omloop Het Nieuwsblad, omdat de Nederlander nog maar één koersdag in de benen heeft. “De Omloop Het Nieuwsblad is op papier zwaarder en Kuurne-Brussel-Kuurne past beter in zijn voorbereiding richting de andere voorjaarsklassiekers”, zo klinkt het in een persbericht.

“Ik zal in Kuurne met een goed gevoel aan de start staan, na mijn ritzege in de UAE Tour”, zo begint Van der Poel zijn relaas. “Het is goed om nog een extra dag te koersen vooraleer ik naar Italië trek. Ik start echter wel met vertrouwen en ik verwacht een mooie wedstrijd. We kunnen ambitieus zijn voor Kuurne-Brussel-Kuurne.”

“Ik had natuurlijk graag de UAE Tour uitgereden, maar ik ben wel blij dat we zo snel weer naar huis mochten.” Van der Poel heeft het ook nog over zijn snelle ploeggenoot Tim Merlier. “Ik denk dat ik van toegevoegde waarde kan zijn voor Tim. Hij is een van de snelste jongens in het peloton en zo kunnen we ook meteen op twee paarden wedden.”

Selectie flag-be Alpecin-Fenix voor flag-be Omloop Het Nieuwsblad (27 februari)
flag-be Dries De Bondt
flag-ch Silvan Dillier
flag-be Senne Leysen
flag-be Xandro Meurisse
flag-be Jasper Philipsen
flag-nl Oscar Riesebeek
flag-be Otto Vergaerde

Alpecin-Fenix rekent aankomende zaterdag in de Omloop Het Nieuwsblad dus niet op Van der Poel, maar wel op de volgende zeven renners: Belgisch kampioen Dries De Bondt, Silvan Dillier, Senne Leysen, Xandro Meurisse, Oscar Riesebeek, Otto Vergaerde en de sterke sprinter Jasper Philipsen. Die laatste blaast niet te hoog van de toren.

Philipsen: “Ik heb me niet echt specifiek voorbereid op deze wedstrijd. Ik moet dus wel realistisch zijn met betrekking tot mijn eigen ambities. Ik heb nog maar één koersdag (openingsetappe UAE Tour, red.) in de benen. Ik sta ook aan de start met het oog op de latere voorjaarsklassiekers. Het is goed om in de Omloop het klassiekergevoel op te doen.”

Jasper Philipsen gaat toch van start in Omloop Het Nieuwsblad – foto: Cor Vos

Selectie flag-be Alpecin-Fenix voor flag-be Kuurne-Brussel-Kuurne (28 februari)
flag-ch Silvan Dillier
flag-be Tim Merlier
flag-be Edward Planckaert
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-nl Oscar Riesebeek
flag-be Lionel Taminiaux
flag-be Laurens De Vreese

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.