Mathieu van der Poel gunde David de zege: “Maar dat had hij niet toegestaan”

zondag 1 december 2019 om 16:31
Mathieu van der Poel gunde David de zege: “Maar dat had hij niet toegestaan”

Voor de 35e veldrit op rij stond Mathieu van der Poel vandaag in Mol op de hoogste trede van het podium. Hij wachtte lang om de wedstrijd te beslissen, onder andere omdat hij zijn broer David de zege gunde.

De wereldkampioen kijkt terug op een mooie wedstrijd. “Het was echt een supermooie cross. Ik heb genoten. In het zand rijden is iets dat ik heel graag doe”, vertelde hij na afloop in het flashinterview.

Onderweg leek het erop alsof Van der Poel met de handrem erop reed. “Ik was mij aan het focussen op de zandstroken”, verklaarde hij. “En ik probeerde David zo lang mogelijk mee te nemen. Het had me toch wel heel leuk geleken om met twee naar de meet te rijden. De achtervolgende groep was vrij sterk, dus dat plannetje ging niet door.”

Onderweg kwam hij nog even ten val. “In de voorlaatste ronde ging ik opeens even uit het spoor. Dat had ik niet verwacht en ineens ging ik over de kop,” blikt hij terug.

Meeusen – M. v/d Poel – D. v/d Poel – foto: Cor Vos

Met Tom Meeusen op de tweede en David van der Poel op de derde plek, bezette Corendon-Circus in Mol het volledige podium. “Dit was voor ons het best mogelijke scenario. Ik ben wel heel blij dat dat gelukt is,” aldus Van der Poel.

Hoewel broer David lang aan de zijde van Mathieu streed, kon hij uiteindelijk niet volgen. Na afloop erkende Mathieu dat hij zijn broer de overwinning wilde gunnen. “Ik had hem wel willen laten winnen, maar dat had hij niet toegestaan denk ik. Waarschijnlijk hadden we er gewoon voor moeten sprinten”, besluit hij.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair