Mathieu van der Poel: “Heel blij met de trui, maar niet met het gevoel”

zondag 10 november 2019 om 16:40
Mathieu van der Poel: “Heel blij met de trui, maar niet met het gevoel”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel baalt van de wedstrijd die hij op de mat legde op het EK veldrijden. De wereldkampioen wist weliswaar het kampioenschap in Italië te winnen na een beklijvend gevecht met Eli Iserbyt, maar hij had toch kritiek. “Ik ben heel blij met de trui, maar niet tevreden over mijn gevoel. Het was heel moeilijk om het verschil te maken”, zegt Van der Poel in het flashinterview.

“De sfeer was heel goed”, aldus Van der Poel over de cross in Silvelle, waar veel publiek langs het parcours stond. “Het was mooi om het kampioenschap hier te hebben. Ik denk ook dat dit land meer betrokken moet worden in de cross. Maar bovenal ben ik blij dat ik het hier nog af heb kunnen maken.”

Van der Poel wil na zijn Europese titel nog niet te veel kijken naar het seizoen 2020. “Het betekent veel voor mij. Ik heb veel doelen in 2020, maar nu focus ik mij nog op het veld, voor ik mij ga voorbereiden op het voorjaar op de weg en op de Olympische Spelen”, aldus de drievoudig Europees kampioen veldrijden.

‘Nog vijf crossen nodig om het gevoel terug te krijgen’
“Ik had vooraf al gezegd dat het lastig ging worden”, vervolgt Van der Poel tegen de NOS. “Het was een moeilijk parcours, de sporen waren dicht tegen de hekken, dus je kon niet echt een verschil maken. Ik was niet top en ze hebben het mij moeilijk gemaakt. Er was vraag naar spanning, dan kunnen ze het krijgen dit jaar”, lacht hij.

“Ik wilde met interval crossen, daar ga ik beter van moeten worden. Het gevoel is nog niet echt super. Ik heb nog ongeveer vijf crossen nodig om dat terug te krijgen”, zegt Van der Poel, die pas in de slotronde Eli Iserbyt van zich afschudde. “Het was een heel lastig duel. Ik was ook niet sterk genoeg om lang alleen te rijden, dus ik heb mij op de finale gefocust en ik bleef er rustig onder.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.