Mathieu van der Poel hervat seizoen in Sibiu Cycling Tour
foto: Cor Vos (archief)
maandag 6 juli 2020 om 14:50

Mathieu van der Poel hervat seizoen in Sibiu Cycling Tour

Mathieu van der Poel hervat zijn seizoen eind juli al in Roemenië. De kopman van Alpecin-Fenix doet dat in de Sibiu Cycling Tour, een vierdaagse rittenkoers van UCI 2.1-niveau.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Komende week gaat Van der Poel eerst met zijn Belgische ploeg op hoogtestage naar La Plagne in Frankrijk, in voorbereiding op het drukke najaar. In de Sibiu Cycling Tour treft de Nederlander van 23-26 juli met BORA-hansgrohe (o.a. Pascal Ackermann) en Israel Start-Up Nation twee WorldTour-teams. Ook het continentale À BLOC uit Nederland start in Roemenië, als alle maatregelen het toelaten.

Voor Van der Poel wordt de Sibiu Cycling Tour zijn laatste voorbereidingskilometers in aanloop naar het Italiaanse vijfluik Strade Bianche, Milaan-Turijn, Milaan-San Remo, Gran Piemonte en de Ronde van Lombardije. De gravelkoers door Toscane is op zaterdag 1 augustus de eerste WorldTour-koers op de aangepaste kalender, en tevens een van de hoofddoelen van MVDP. Tussen de slotrit in Roemenië en Strade Bianche zitten zes dagen.

Lees ook: Davide Rebellin koerst na 22 jaar weer tegen een Van der Poel


Voorlopig programma Mathieu van der Poel

flag-ro 23-26 juli: Sibiu Cycling Tour

flag-it 1 augustus: Strade Bianche
flag-it 5 augustus: Milaan-Turijn
flag-it 8 augustus: Milaan-San Remo
flag-it 12 augustus: Gran Piemonte
flag-it 15 augustus: Ronde van Lombardije

flag-it 7-14 september: Tirreno Adriatico
flag-fr 20 september: Les Gets (MTB) (met een groot vraagteken)
flag-be 30 september: Waalse Pijl
flag-be 4 oktober: Luik-Bastenaken-Luik
flag-nl 10 oktober: Amstel Gold Race
flag-be 18 oktober: Ronde van Vlaanderen
flag-fr 25 oktober: Parijs-Roubaix

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.